Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rucăreanul condamnat pentru ucidere din culpă s-a ales cu o pedeapsă mai mică

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2505

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2346_8-9-rucarean.jpgAnul trecut, v-am relatat cazul unui rucărean, care a încetat din viaţă, după ce a fost rănit de maşina unui consătean, care s-a urcat băut la volan. După ce a fost trântită la pământ, victima a fost abandonată, iar şoferul a părăsit locul accidentului.

În primăvara anului trecut, şoferul vinovat a fost judecat şi condamnat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului la doi ani de închisoare, plus că a fost pus să suporte peste 400.000 de lei, daune morale şi materiale moştenitorilor victimei.

Cel condamnat, Parchetul şi părţile civile au contestat hotărârea Judecătoriei Câmpulung, Curtea de Apel desfiinţând în parte ce stabilise instanţa municipală.

Prima instanţă, Judecătoria Câmpulung, s-a pronunţat pe 23 mai 2017, când l-a condamnat pe Robert Ionuţ Niţului pentru două infracţiuni, de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, pedeapsa contopită rezultată a fost de doi ani de închisoare. Ca pedeapsă accesorie, tânărului de 29 de ani i s-au interzis drepturile de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

În dosar, parte vătămată a fost Ion Voinea, bărbatul care şi-a pierdut viaţa, iar părţi civile moştenitorii acestuia, Gabriela Voinea, Ion Gabriel Voinea, Verginia Voinea, dar şi Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar Carpatica Asig SA, prin lichidatorul judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania - Filiala Cluj, şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor, părţi responsabile civilmente.

Parţial, instanţa a admis pretenţiile celor cinci, care s-au constituit părţi civile. 

În aceste condiţii, Robert Ionuţ Niţului, în solidar cu Carpatica Asig SA şi Fondul de Garantare a Asiguraţilor, a fost obligat să plătească daune morale şi materiale, în valoare totală de 615.626,33 lei, astfel: Gabrielei Voinea, suma de 210.000 lei; lui Ion Gabriel Voinea-200.000 lei; Verginiei Voinea - 200.000 lei; spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti - 5.263,38 lei (cheltuieli cu spitalizarea victimei, la sumă adăugându-se dobânda legală, calculată de la data de 7 decembrie 2015 şi până la data plăţii); Spitalului Municipal Câmpulung - 362,95 lei (cheltuielile cu spitalizarea victimei, la sumă adăugându-i-se dobânda legală, calculată de la data de 1 decembrie 2015 şi până la data plăţii efective).

Tânărul din Rucăr a fost pus de Judecătoria Câmpulung să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 1.500 de lei.

Cum hotărârea nu a fost definitivă, toate părţile au contestat-o, inclusiv Parchetul Câmpulung. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Piteşti, care a dat o hotărâre după mai multe luni, adică pe 23 ianuarie 2018, fiind de acord cu apelurile celor implicaţi. Instanţa superioară a rejudecat speţa şi a dispus ca pedeapsă rezultată, ce urmează a fi executată de Robert Ionuţ Niţului să fie de un an, 9 luni şi 10 zile. A mai fost înlăturată obligarea părţii responsabile civilmente, Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi a inculpatului la plata către părţile civile Gabriea Voinea, Ion Gabriel Voinea şi Verginia Voinea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul Municipal Câmpulung a daunelor materiale şi morale. Doar Carpatica Asig SA, prin lichidatorul judiciar CITR Filiala Cluj Napoca SPRL, a fost obligată să le plătească celor trei urmaşi sumele de 720,55 lei şi 209,80 lei, cheltuieli judiciare făcute de părţile civile la prima instanţă şi apel, constând în cheltuieli de transport.

În rest, celelalte dispoziţii ale Judecătoriei Câmpulung au rămas neschimbate.

Numai că, la un an şi jumătate de la pronunţare, pe 18 decembrie 2018, Judecătoria Câmpulung a venit cu o rectificare, în sensul de îndreptare a omisiunii făcute în sentinţa din 23 mai 2017. Adică a adăugat ca din pedeapsa aplicată rucăreanului să i se scadă data reţinerii de 24 de ore, din 2 decembrie 2015, ora 2.20, până în data de 3 decembrie 2015, ora 2.20.

Incidentul pentru care a fost condamnat tânărul s-a întâmplat pe 1 decembrie 2015. Atunci, Robert Ionuţ Niţului s-a urcat băut la volan, a accidentat un consătean, care circula prin comună cu bicicleta, şi a abandonat victima, părăsind locul accidentului. Bărbatul rănit, Ion Voinea, a fost stabilizat la Spitalul Municipal Câmpulung, apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde, la scurt timp, pe 7 decembrie 2015, din cauza multiplelor traumatisme, a murit.

După ce a fost prins la Dragoslavele, tânărul a fost reţinut 24 de ore, iar, la expirarea termenului, magistraţii au dispus cercetarea lui sub măsura controlului judiciar.

 

The most visited gambling websites in The UK