Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Autorii spargerii de la Orange Shop, plasaţi în arest la domiciliu

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 2261

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2344_4-5-spargatori.jpgVineri, s-a judecat cererea celor doi bărbaţi, suspectaţi că au furat de la Orange Shop Câmpulung, care au cerut înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu. Judecătoria Câmpulung a fost de acord cu solicitarea tinerilor.

Pe 11 octombrie, Cristinel Vasile, de 34 de ani, şi Mircea Costel Dancea, de 33 de ani, au fost reţinuţi de oamenii legii, iar pe numele lor instanţa a emis mandate de arestare pentru 30 de zile. Această măsură a fost prelungită de mai multe ori, până la finele săptămânii trecute, pe 14 decembrie, când arestul preventiv a fost înlocuit cu cel la domiciliu. Pe durata arestului la domiciliu, Cristinel Vasile şi Mircea Costel Dancea au obligaţia de a nu părăsi imobilele de domiciliu, din comuna Brebeni, judeţul Olt. În acelaşi timp, trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice cu martorii din dosarul de urmărire penală: Ionuţ Bogdan Băbuş, Viorela Andreea Sachelaru, Vasile Popa, Dumitru Enache, Eugen Pătru, Liliana Lăcraru, Octavian Bălaşa, Ştefan Stancu. Instanţa de la Câmpulung le-a atras atenţia inculpaţilor că, dacă încalcă cu rea credinţă măsurile şi obligaţiile ce le revin, arestul la domiciliu va fi înlocuit cu cel preventiv.

Totuşi, cei doi bărbaţi pot părăsi locuinţele exclusiv pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora, dar şi în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia, organul sau autoritatea desemnată cu supravegherea lor şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza. Ca organe de supraveghere a inculpaţilor au fost stabilite Secţia 4 de Poliţie Rurală Cotmeana, judeţul Olt, şi Poliţia Municipiului Câmpulung. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Se bănuieşte că indivizii au spart mai multe magazine de telefonie mobilă

În noaptea de 29 spre 30 august, indivizi, cu cagule pe cap, au pătruns în Orange Shop, din zona Pieţei Centrale, şi au furat toate tabletele şi telefoanele mobile expuse în vitrine, paguba fiind estimată la 13.500 de euro. Spargerea a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unităţii, dar şi de altele, aflate în exterior, pe clădirile învecinate. Suspecţii au fost identificaţi pe baza imaginilor şi, chiar dacă au purtat cagule, i-a dat de gol autoturismul cu care au venit. Este vorba de un BMW, cu care s-au plimbat prin zonă, cu o zi înainte de spargere, iar în noaptea faptei doar au schimbat plăcuţele de înmatriculare.

După ce au fost stabiliţi bănuiţii, poliţiştii au organizat, pe 10 octombrie, patru percheziţii în comuna Brebeni şi oraşul Balş. La descinderi au fost găsite mai multe bunuri, peste 500 de telefoane mobile, tablete, laptop-uri, accesorii de telefonie mobilă, unelte şi scule electrice, unele fiind susceptibile a proveni din infracţiuni de furt. Se bănuieşte că indivizii dădeau lovitură după lovitură, reuşind să spargă mai multe magazine de telefonie mobilă. Poliţiştii au mai stabilit că mare parte din aparatura furată era vândută într-un magazin din Balş. Trei bărbaţi au fost aduşi la audieri, la sediul Poliţiei Câmpulung. A fost vorba de Cristinel Vasile şi Mircea Costel Dancea, ambii din comuna Brebeni, şi Dumitru E., din Balş. 

 

The most visited gambling websites in The UK