Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce s-au cinstit cu ţuică, I-a tăiat beregata vecinului

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 2187

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2337_4-5-beregata-taiata.jpgSfârşit cumplit pentru un bărbat de 61 de ani, din comuna Davideşti! Acesta a fost omorât cu mai multe lovituri de cuţit, luni după-amiază, de tovarăşul său de pahar, de aceeaşi vârstă, pe fondul consumului exagerat de alcool şi al unor neînţelegeri mai vechi. După ce şi-a ucis consăteanul, criminalul a stat cu cadavrul în casă, pe scaun, până când a fost sunat de un vecin. Nonşalant, şi-a mărturisit crima, ba chiar l-a invitat să-i arate „mortăciunea”. Ucigaşul nu părea că a realizat ce a făcut nici ceva mai târziu când, în maşina oamenilor legii, aştepta încătuşat să fie dus la audieri, striga că vrea să coboare.

„Vino că am o mortăcină în casă!”

Potrivit anchetatorilor, Ion Crăciun a mers acasă la Neculae Căciuliţă şi, după ce au băut o cantitate apreciabilă de ţuică, s-au luat la ceartă, gazda acuzându-şi musafirul că-i face ochi dulci soţiei sale. Mai mult decât atât, Neculae Căciuliţă a pus mâna pe un cuţit şi l-a tăiat la gât pe vecinul său, după care l-a înjunghiat de mai multe ori în piept, una dintre lovituri fiind aplicată în imediata apropiere a inimii. Ion Crăciun şi-a dat duhul pe un scaun, în bucătăria criminalului, cu spatele sprijinit de perete. La un moment dat, Neculae Căciuliţă a fost sunat de un vecin, care dorea o piuliţă pentru un cazan de ţuică. Atunci a ieşit totul la iveală. „L-am sunat pe criminal şi i-am cerut o piuliţă. În acel timp, el zice: „Vino, că am o mortăcină în casă!” Şi zic: „Ce mortăcină?”, iar el, „L-am prins la nevastă-mea în casă!” „Unde, băi, că nevastă-ta e schimbul întâi”. M-am dus, totuşi, să iau piuliţa. Prima dată m-a băgat să-mi arate mortăcina şi apoi să-mi dea piuliţa. Când l-am văzut, am sunat mai departe. El mă chema să văd mortul, eu îi ceream piuliţa. Era sânge şi pe el. Când m-am uitat, avea o gaură aici, la gât. Era în fund pe scaun, rezemat de perete şi de un dulap.”, povestea martorul Emil Budrigă. Omul a fost cel care a alertat Poliţia. „Mi-a zis el să sun la 112. Nu a fugit, a stat aici până au venit poliţiştii. Acum e acolo, în maşină.”, a mai spus martorul, imediat după incident.

Victima îl ajuta pe criminal la treburile gospodăreşti

La faţa locului a sosit o echipă operativă a Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, care a demarat cercetările sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Luat la întrebări de judiciarişti şi de procuror, suspectul a declarat că a consumat alcool împreună cu Crăciun. De asemenea, el a spus că, la un moment dat, acesta ar fi făcut o remarcă nepotrivită la adresa soţiei sale, fapt care l-a enervat teribil pe musafir. În aceste împrejurări, cei doi s-au luat la ceartă. Agresorul a recunoscut că ar fi avut un conflict verbal cu victima, dar nu a amintit nimic referitor la faptul că cearta a degenerat în acte de violenţă. Pe lângă oamenii legii şi sătenii curioşi, la locul crimei au ajuns şi rudele suspectului şi sora victimei. Femeia spune că se întâlnise cu fratele ei cu puţin timp înainte de a fi omorât. „A auzit vecina de aici şi ne-a dat telefon. A anunţat că e mort în casă. Femeia a plecat dimineaţă, la serviciu, în schimbul întâi, la uzină, la Presaj, şi el a rămas acasă! Ei ştiu ce-au făcut! Au capre şi el avea grijă de animale. Nu ştim din ce s-au luat. El ştie! Pe el să-l luaţi la întrebări!”, spunea o localnică. Femeia a adăugat că victima primise de la sora lui un bidon de 1,5 litri cu ţuică şi că s-a dus direct la Neculae Căciuliţă, acolo unde au băut-o împreună. Ion Crăciun era divorţat, nu avea serviciu şi muncea cu ziua. Deseori, îl ajuta chiar pe cel care i-a luat viaţa. „E despărţit de soţie de 15 ani. Are doi copii, un băiat şi o fată, mari. Sunt în Spania, la muncă, cu mama lor. Eu nu ştiu de ce l-a omorât. Erau prieteni, se ducea cu caprele, la fân...”, spunea sora victimei, plângând.

Criminalul avea o alcoolemie de 1,43 mg/litru

Poliţiştii l-au reţinut imediat pe suspect, care nu a opus rezistenţă. Era în stare avansată de ebrietate şi când a fost verificat cu etilotestul, rezultatul a arătat 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru omor, bărbatul risca până la 20 de ani de închisoare. Desprins de realitate, cel acuzat de crimă stătea şi privea nepăsător în maşina poliţiştilor la animaţia din jurul său. Când vedea câte o figură cunoscută, acesta făcea semne din maşină şi încerca să poarte un dialog. Era evident că nu realizează gravitatea faptei sale. La un moment dat, Neculae Căciuliţă a început să strige şi să se fâţâie nerăbdător: „Nu mai pot! Să-mi dea drumul.”, zbiera cât îl ţinea gura Neculae Căciuliţă. 

Fiica lui, aflată lângă maşină, încerca să-l calmeze: „Nu are voie, tată, să-ţi dea drumul! Ştiu că nu mai poţi. Ce crezi, că noi mai putem?”, a spus fata, în timp ce lacrimile-i şiroiau pe obraji. La un moment dat, mai mult pentru ea, fiica a zis: „Să fii puternic! E tot ce ţi-a mai rămas”. Bărbatul o privea de parcă nu pricepea sensul cuvintelor ei. Trupul fără viaţă a fost trimis la Serviciul de Medicină Legală Argeş, în vederea efectuării autopsiei. În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de omor, iar suspectul a fost reţinut 24 de ore şi încarcerat în arestul Poliţiei judeţene. El a fost prezentat Tribunalului Argeş, care a dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, începând cu 20 noiembrie şi până pe 19 decembrie 2018, inclusiv.

 

The most visited gambling websites in The UK