Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce a trăit 4 ani într-un scaun cu rotile, în urma unui accident de camion, A murit şoferiţa de TIR care ajuta câinii abandonaţi

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 2466

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2335_4-5-caini-moarta.jpgTamara Raab, singura femeie din Germania care conducea un TIR de 40 de tone, cutreierând Europa în lung şi-n lat şi dedicându-şi o parte din timpul său pentru a veni în ajutorul câinilor abandonaţi din România, inclusiv a celor de la Câmpulung, s-a stins din viaţă după o lungă suferinţă. Ea suferise un accident de camion în urmă cu patru ani şi, de-atunci, viaţa ei s-a transformat într-un coşmar. A trăit paralizată într-un scaun cu rotile până duminică, 11 noiembrie, când organismul său a cedat. 

În aprilie 2013, a venit cu ajutoare la adăpostul de câini din Grui

Tamara Raab a fost un suflet mare şi bun, o altruistă înainte de toate, o mare iubitoare de animale, iniţiind mai multe campanii de donaţii pentru animalele fără adăpost din întreaga Europă. Fostă stewardesă şi singura femeie din Germania care conducea un tir de 40 de tone şi circula prin întreaga Europă, Tamara a venit şi în ţara noastră, în 2013, cu zeci de tone de materiale şi hrană ce au fost distribuite unor adăposturi sau persoane care îngrijesc animalele străzii. Trei luni a muncit la acest proiect, care a constat în informarea populaţiei, colectarea şi organizarea donaţiilor, iar apoi transportul acestora. A reuşit să strângă 60 de tone de produse, constând în hrană, cuşti, vase, curele, lese, pături, produse de uz veterinar, însă numai 50 de tone au încăput în autocamioanele de mare tonaj, două la număr. Donaţiile au fost distribuite pentru adăposturi sau persoane care îngrijesc un număr mare de animale din Bucureşti, Băicoi, Parscova-Buzău, Moreni, Fundulea, Giurgiu, Hârşova, Călineşti, Roşiorii de Vede, Câmpulung Muscel, Haţeg şi Lugoj. Ultima escală, cu şapte tone de ajutoare, a fost făcută la Câmpulung, în luna aprilie, acolo unde, din păcate, nu a mai ajuns şi Tamara Raab. Şoferiţa îşi rupsese piciorul la Târgu Mureş şi a fost nevoită să plece de urgenţă în Germania, pentru tratament.

I-a redat zâmbetul unui bolnav de ciroză 

Faptele bune ale nemţoaicei Tamara Raab în Muscel nu s-au limitat doar la ajutorarea animalelor fără stăpân. Fosta stewardesă a demonstrat că nu este indiferentă nici la suferinţele oamenilor. Tot în 2013, în luna august, a adus zâmbetul pe buze unui tânăr de 35 de ani, din Câmpulung, bolnav de ciroză, care trăia într-o garsonieră situată într-unul dintre fostele blocuri ale Uzinei ARO, în nişte condiţii greu de imaginat. Povestea de viaţă a lui Claudiu Minea, care, între timp, s-a stins din viaţă, a impresionat-o pe Tamara care, după ce a văzut unde şi în ce condiţii locuia, a decis să-i dea o mână de ajutor pentru a-i mai alina suferinţele. L-a luat cu ea într-un supermarket şi împreună au făcut shopping până au obosit. Bucuria din ochii lui Claudiu a fost de nedescris atunci când nemţoaica i-a spus: „pune în coş absolut tot ce-ţi place şi nu mă mai întreba. Şi au cumpărat de la mâncare şi articole de îmbrăcăminte, până la lenjerie de pat, tacâmuri, oale, tigăi, aragaz, butelie, un pat, etc. Cam tot ce este necesar într-o casă şi, în plus, medicamentele pentru 3 luni. Tamara Raab a fost o femeie extrem de iubită de prieteni şi extrem de respectată printre şoferii de TIR. A suferit răni grave la cap în accidentul din 2014 şi nu s-a mai recuperat niciodată. A murit duminică, după o grea suferinţă, şi toţi cei care au cunoscut-o o plâng amarnic. A pierit un om bun, un suflet mare, „unul dintre acei oameni care vindecă rănile Pământului”, după cum a scris o prietenă de-ale Tamarei. 

 

The most visited gambling websites in The UK