Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pericol de explozie la Valea Mare Pravăţ! Bombă la Holcim!

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 2171

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2334_holcim.jpgDescoperire şocantă, joi, în jurul prânzului, în incinta fabricii de ciment Holcim, din Valea Mare Pravăţ! Un muncitor care lucra pe un utilaj de excavare a dat peste un obuz de calibru 76 de milimetri, rămas neexplodat din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Potrivit specialiştilor, fiind netrasă, bomba a fost, pentru câteva ore, un real pericol public, atât pentru salariaţii fabricii, cât şi pentru cetăţenii din zonă. Proiectilul a fost ridicat de către pirotehnişti din cadrul ISU Argeş, în vederea distrugerii.

Muncitorul care manipula utilajul a văzut proiectilul exploziv la timp şi a dat imediat alarma. Incidentul a fost semnalat la 112 şi, în scurt timp, a sosit la faţa locului un echipaj de Poliţie, care a izolat zona, până la sosirea specialiştilor de la ISU Argeş şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Argeş. „În baza unui protocol de colaborare, am intervenit împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi am identificat în incinta fabricii de ciment un element de muniţie, neexplodat, care datează din perioada celui De-al Doilea Război Mondial şi pe care l-am ridicat în vederea distrugerii.”, ne-a declarat un agent din cadrul SAS al IPJ Argeş. Proiectilul exploziv a fost ridicat cu mare atenţie de pirotehnişti, după care fost transportat în condiţii speciale şi depozitat în siguranţă în depozitul de muniţie al ISU Argeş, până la momentul în care va fi distrus. „Am executat o misiune de asanare, verificare şi ridicare a muniţiei rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în speţă un proiectil exploziv, de calibrul 76 milimetri, cu încărcătură şi focos. Proiectilul a reprezentat un real pericol, putând exploda dacă era manipulat incorect. În funcţie de încărcătură, ar fi putut provoca mari pagube pe o rază de circa 300 - 500 de metri. A fost ridicat şi transportat la depozitul special amenajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea distrugerii. Am verificat zona în care a fost găsită bomba, nu am avut alte surprize, şi am efectuat instructajul celor care deservesc utilajele de excavare, pentru ca aceştia să ştie ce au de făcut dacă pe viitor se vor confrunta cu situaţii similare.”,  au precizat specialiştii din cadrul ISU Argeş. Pirotehniştii reamintesc că sunt interzise: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie. 

 

The most visited gambling websites in The UK