Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Poliţistul Moise Robu, răpus de cancer

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2692

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2329_45-moise-robu.jpgPoliţia Câmpulung e în doliu, după ce Moise Robu, unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti de la Biroul Ordine Publică, a fost răpus, luni seara, de o boală necruţătoare. Trupul neînsufleţit a fost depus la biserica din cartierul Mărcuş şi a fost înmormântat în cimitirul din zonă, acolo unde locuia împreună cu familia.

Agentul şef principal Moise Robu se pensionase în toamna anului trecut, însă, din păcate, nu a apucat să se bucure în continuare de viaţă, ca tânăr pensionar. S-a luptat din răsputeri cu cancerul, dar boala, nemiloasă şi perfidă, l-a smuls în cele din urmă de lângă cei dragi şi l-a trimis la Ceruri, printre îngeri, pentru că „Moisică” a fost un adevărat camarad, un bun profesionist, un om de onoare şi cuvânt, pe care te puteai baza, un tată iubitor şi un soţ desăvârşit. El a fost cel care a implementat în cadrul Poliţiei Câmpulung, la începutul anilor 2000, conceptul de Poliţie de Proximitate, după ce s-a specializat în acest domeniu, în Elveţia. Pe paginile de socializare, apropiaţii şi cei care l-au cunoscut îşi exprimă regretul dispariţiei sale premature. „Dumnezeu să te ierte, dragă Moisică! Am lucrat împreună, în ultimii ani ai tăi ca poliţist, într-un colectiv unit, care ne făcea invincibili în faţa provocărilor meseriei! Te-ai dăruit acestei meserii poate mai mult decât familiei şi celor dragi ţie, aşa cum fiecare din noi am făcut-o şi o facem zi de zi, sperând ca oamenii şi legea, în slujba cărora ne-am pus, vor fi în siguranţă şi ne vor mulţumi măcar o dată în viaţă! Dacă oamenii nu o fac, nu e vina lor, poate e vina noastră, că nu ştim a arăta ce înseamnă munca de poliţie, sacrificiile pe care le facem, în aflarea adevărului şi pedepsirea celor certaţi cu legea! Tu, Moisică, ai fost unul dintre noi şi vei rămâne pentru totdeauna în inimile noastre al nostru coleg, agent şef principal de poliţie Moise Robu! Îţi mulţumesc, Moisică, pentru că, în această viaţă şi în această meserie, am avut privilegiul să lucrez cu tine, un bun camarad, de un optimism debordant, care, până în ultima clipă, a luptat cu boala, cu zâmbetul pe buze şi nu ai fost învins... Amintirea ta va rămâne veşnic în sufletul meu şi al colegilor de la Biroul Ordine Publică! Drum lin printre stele, dragă Moisică, acolo unde, într-o zi, ne vom întâlni cu toţii!”, este mesajul emoţionant, postat pe Facebook, de comisarul Aliodor Duţă, şeful Biroului Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Câmpulung.

„A plecat dintre noi un tată, un soţ, un coleg, un prieten de nădejde şi un poliţist excepţional. Asta chiar doare! Ne doare foarte tare pe noi, cei care l-am cunoscut, care l-am avut drept exemplu şi am împărţit şi bune, şi rele într-un colectiv, timp de nouă ani! Pe mine, personal, mă doare şi mai tare că un OM BUN, mereu curajos şi demn, care a lucrat şi cu tatăl meu şi care m-a primit frumos şi mereu m-a sfătuit numai de bine, acum nu mai este, plecând mult prea devreme dintre noi... Sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească pe cel care a fost şi va rămâne în memoria noastră mai mult decât un coleg, Moise Robu!”, a scris subcomisarul Ionuţ Stan.

Sofia Ştefănescu, originară din Podu Dâmboviţei, dar stabilită în Italia, a compus o poezie in memoriam Moise Robu, tată, soţ, prieten, văr, fiu al satului, OM!

„Ultimul mesaj... 

Ce crudă-i soarta asta uneori,

Când nu te-ajută nicio rugăciune.

Şi te trezeşti că trebuie să mori,

Deşi nu vrei, dar nu te poţi opune.

Am încercat să fiu un om mai bun

Şi slujbă mi-am găsit întru dreptate,

M-am ridicat pe propriile-mi puteri,

La nimeni să nu fiu povară-n spate.

Dar n-am uitat nicicând cine sunt eu,

Şi-n timp de fericire, şi-n clipe de durere.

I-am mulţumit mereu lui Dumnezeu

Şi L-am rugat să îmi mai dea putere.

Chiar dacă drumul meu nu a fost lung,

L-am presărat cu clipe minunate.

Le veţi găsi la voi, în amintire,

Când v-o fi dor şi eu voi fi departe.

Să mă iertaţi, că ştiu c-aţi suferit

Şi ochii uzi îi ascundeaţi de mine.

La fel şi eu ţineam durerea-n piept

Şi vouă vă spuneam că-mi e mai bine.

Dar nu-mi doresc în lacrimi să vă las

Căci viaţa voastră merge mai departe. 

Va fi un timp când ne vom întâlni

Şi-abia atunci mi-o-ţi spune despre toate.

Să nu vă fie sufletul cernit,

Când la mormânt îmi veţi aduce flori.

Ci să-nălţaţi un zâmbet către cer,

Căci eu vă voi privi de după nori.

De astăzi am să vă veghez de sus

Şi alături vă voi fi o veşnicie.

Rămâi cu bine, dragul meu fecior!

Rămâi cu bine, draga mea soţie!

23 octombrie 2018, 

Sofia Ştefănescu.”       

The most visited gambling websites in The UK