Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un candidat la un post din Spital a contestat în instanţă concursul

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 675

Spre sfârşitul anului trecut, Spitalul Municipal a scos la concurs mai multe posturi, printre care şi cel de dezinfector la Compartimentul de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale. După selecţia dosarelor şi susţinerea celor două probe, s-a stabilit numele celui admis. De atunci, unul dintre candidaţi s-a îndreptat asupra unităţii medicale, contestând Centralizatorul concursului nr. 25952, din 14 decembrie 2017.
Locul de la CPIAAM a stârnit interesul a opt persoane, care şi-au depus dosarele şi au fost admise să participe la concurs. La testarea scrisă s-au prezentat doar şase şi trei au trecut mai departe. Ion Călin Manole a luat 70 de puncte, Petre Genică Tănăsoiu - 70 de puncte şi Ion Roşca - 65 de puncte.
În perioada de primire a contestaţiilor, Petre Genică Tănăsoiu a cerut recorectarea testului scris, iar comisia a constatat că petentul trebuie să primească 10 puncte în plus. La varianta I, întrebarea numărul 2, i s-au acordat 5 puncte, având în vedere faptul că, în definiţie, termenul „dezinfecţie de tip intermediar” este sinonim cu „dezinfecţie de tip mediu”. Cu 5 puncte în plus i-a fost notată şi întrebarea numărul 3 de la varianta I, deoarece, conform Ordinului 961/2016, art. 23 (alin. 2), se specifică în mod concret: „la prepararea şi utilizarea soluţiilor de dezinfectare sunt necesare: a)cunoaşterea exactă a concentraţiei de lucru în funcţie de suportul supus dezinfecţiei; b)folosirea de recipiente curate; c)utilizarea soluţiilor de lucru în cadrul perioadei de stabilitate şi eficacitate, conform unei corecte practici medicale, pentru a se evita contaminarea şi degradarea sau inactivarea lor”. Ultima corecţie a fost făcută de comisia de contestaţii la întrebarea nr.18 a variantei I, care, la fel, a fost notată cu 5 puncte, având în vedere OMS 1226/2012, cap. 11, art. 55. În urma soluţionării contestaţiei, nota lui Petre Genică Tănăsoiu a crescut de la 70 la 80 de puncte.
Trierea candidaţilor s-a făcut după interviu, când Ion Roşca a primit 58 de puncte şi a fost declarat câştigătorul concursului, iar ceilalţi doi au obţinut sub 50 de puncte, prag necesar de trecere a etapei orale. Ion Călin Manole a avut 0,9 puncte şi media 35,45, iar Petre Genică Tănăsoiu, 31,50 puncte, ajungând în final la 55,75 puncte.
Petre Genică Tănăsoiu, nemulţumit de rezultatul concursului, a contestat Centralizatorul acestuia la Tribunalul Argeş. Prima dată, procesul a fost înregistrat pe rolul Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal, iar după două termene, pe 14 iunie, s-a constatat necompetenţa material-procesuală a acestui complet. Cauza a fost scoasă de pe rol şi trimisă la Secţia de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a Tribunalului Argeş.
La Litigii de Muncă s-a derulat deja un termen de judecată, pe 24 septembrie 2018, când instanţa a respins ca neîntemeiată excepţia necompetenţei materiale procesuale, invocată de pârât, Spitalul Municipal Câmpulung. În schimb a încuviinţat ambelor părţi proba cu înscrisuri, iar pentru reclamant, Petre Genică Tănăsoiu, şi proba cu interogatoriu şi cu înregistrarea audio a interviului. Reprezentantului Spitalului, instanţa i-a pus în vedere să depună la dosar toate actele privind desfăşurarea concursului, copii conforme cu originalul, în special actele semnate de membrii comisiei, pentru a verifica aspectele de nelegalitate susţinute de reclamant, precum şi înregistrarea audio efectuată în timpul interviului.
Următorul termen va fi lunea viitoare, pe 22 octombrie 2018. „E.M.”

The most visited gambling websites in The UK