Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Flacăra Centenarului” se aprinde IAR la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 552

Mai cu moţ decât celelalte localităţi urbane şi rurale ale judeţului Argeş, la Câmpulung se aprinde din nou „Flacăra Centenarului”, de Ziua Armatei, pe 25 octombrie. De fapt, în această lună, au fost programate la început de an acţiunile aniversare dedicate Centenarului, care au beneficiat de o dublură, de Zilele Municipiului, datorită faptului că localitatea era înţesată de lume, un bun prilej pentru politicieni de a se arăta la faţă. Paradă s-a făcut, şi la propriu, şi la figurat, deşi aspectul ieftin al Câmpulungului de sărbătoarea care trebuie mai mult să producă decât să placă nu era cadrul potrivit comemorării pierderilor de vieţi omeneşti în Primul Război Mondial. Chit că vulgarul Bulevardului „Pardon”, îngropat într-un morman de corcoaţe combinate cu de-ale gurii, era cel mai puternic motiv de a se renunţa la celebrarea celor 100 de ani de la Marea Unire într-o perioadă care n-are nimic în comun cu solemnităţile aniversării, autorităţile locale şi judeţene au rămas de neclintit în hotărârea de a aprinde „Flacăra Centenarului” în sâmbăta Zilelor Municipiului. 
Un moment potrivit pentru contestatarii evenimentului, pentru care kitsch-ul „defilării cu lumânarea prin judeţ”, cum au denumit liberalii câmpulungeni simbolul Centenarului, se „pupa” perfect cu ieftinul imprimat de puhoiul de tarabagii. Deşi credeam că s-a renunţat la manifestarea programată în octombrie, conform listei de evenimente a Primăriei şi Muzeului Municipal, conducătorii judeţeni şi locali şi-au zis să facă la Câmpulung ce n-au făcut nicăieri: aprinderea cu repetiţie a „Flăcării”, de data aceasta, la Mausoleul Mateiaş, pentru care, săptămâna trecută, s-au stabilit detaliile organizării în care s-au introdus capii judeţeni, gazdele trecând în planul secund al acţiunii.
Câteva amănunte despre ce va fi săptămâna viitoare am aflat de la primarul Liviu Ţâroiu. „Noi am zis că facem încă o „Flacără a Centenarului” în preajma Zilei Armatei. Şi vom face o aprindere a „Flăcării Centenarului” şi la Mausoleu. Noi am ţinut-o la Monumentul Eroilor, dar vom face şi la Mateiaş, unde vom avea o paradă militară. Din păcate, nu din Câmpulung, fiindcă vânătorii de munte sunt în concedii şi n-au plutoane suficiente, dar vor veni de la Piteşti, vor fi de la ISU şi de la Jandarmi, şase plutoane de armată, plus fanfara Consiliului Judeţean.”, sunt câteva repere ale evenimentului ţinut joi, 25 octombrie 2018, începând cu ora 10.30, la Mateiaş. M.B.

The most visited gambling websites in The UK