Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La sfârşitul lunii, primul termen în procesul de ultraj comis la adresa poliţistei de la Schitu Goleşti

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1014

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2324_89-ultraj-schitu.jpgViorel Onică, în vârstă de 30 de ani, din satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti, este cercetat penal pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, după ce a agresat un echipaj de Poliţie, de la Secţia Rurală din localitate, care se afla în misiune. Oamenii legii tocmai depistaseră un hoţ de lemne, iar în momentul în care au încercat să aplice procedura legală de sancţionare a acestuia, în ajutorul individului au sărit mai multe persoane, care i-au împiedicat pe poliţişti să-şi facă datoria. Din mulţimea adunată în jurul căruţei cu lemne furate a ieşit în evidenţă Viorel Onică. Tânărul, foarte agresiv, a încercat să-i lovească pe agenţi cu un lemn smuls din atelaj, dar a fost oprit cu un foc de armă tras în plan vertical. În ajutorul poliţiştilor rurali au ajuns colegii lor de la Câmpulung, împreună cu jandarmii, care au restabilit ordinea. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Incidentul s-a petrecut pe 20 ianuarie 2018, în localitatea Lăzăreşti. Potrivit anchetatorilor, un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală 14 Schitu Goleşti, format din agentul Georgiana Andreea Tănase şi agentul şef adjunct Ion Alexandru Ghica, aflat într-o acţiune de prevenire şi combatere a delictelor silvice, a identificat un bărbat care tăiase şi sustrase ilegal mai mulţi arbori, din speciile pin şi salcâm, din fondul forestier naţional. Materialul lemnos era transportat cu căruţa în vederea comercializării. În timp ce oamenii legii încercau să-l sancţioneze contravenţional pe făptaş şi să-i confişte lemnele furate, în apărarea acestuia au sărit membrii familiei, dar şi alte aproximativ 100 de persoane, toţi cetăţeni de etnie romă, care i-au împiedicat pe poliţişti să ia măsurile legale la faţa locului, ameninţându-i pe aceştia cu moartea şi avariindu-le autospeciala cu care se aflau în patrulare.

La un moment dat, din mulţime a ieşit furios Viorel Onică, care, după ce şi-a dat pantalonii jos şi le-a arătat fundul şi organul genital poliţiştilor, a luat un lemn din căruţă şi a încercat să o lovească pe poliţistă. Din fericire, agresorul a fost oprit la timp de colegul acesteia, care a fost nevoit să folosească arma din dotare, executând un foc de avertisment în plan vertical. Se pare că cel mai mult l-a enervat pe Onică că a fost filmat cu telefonul de poliţistă, care nu s-a lăsat intimidată de gesturile şi cuvintele obscene ale lui.

În sprijinul agenţilor a intervenit şi un pădurar, Cristian Şipoteanu, de la Baza Experimentală Mihăeşti, însă rudarii nu au putut fi potoliţi, aceştia devenind din ce în ce mai ameninţători. Aşa stând lucrurile, la faţa locului au sosit mai mulţi poliţişti şi jandarmi de la Câmpulung, care au restabilit ordinea publică. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. După 17 zile, pe 6 februarie, Viorel Onică a fost reţinut pentru 24 de ore, iar a doua zi s-a dispus continuarea cercetărilor cu el sub măsura controlului judiciar. 

Astfel, la începutul lunii, pe 3 octombrie, Viorel Onică a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul întocmit de Parchet. Parte vătămată în proces este agenta Georgiana Andreea Tănase, căreia instanţa i-a dat termen până pe 31 octombrie să anunţe dacă se constituie şi parte civilă în dosarul penal. 

The most visited gambling websites in The UK