Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tot mai multe fete cad victime ghicitoarelor, la Câmpulung

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1493

Ţepe cu bijuterii prin metoda „Batista”

Poliţiştii atrag atenţia că la Câmpulung este foarte des folosită metoda „batista” pentru înşelăciune. Ţigăncile cu fuste colorate şi creţe caută tineri naivi pe care să îi păcălească. Le spun că le ghicesc viitorul, că le spun de iubire, de dragoste, de sănătate însă totul este o mare ţeapă.

Şarlatania este simplă şi eficace. Aşa-zisele ghicitoare le iau tinerelor inelele şi le pun într-o batistă. Zic ele că le descântă şi le spun să deschidă batista peste o oră. În acest timp, ţigăncile şi-au pierdut urma cu tot cu inele, în timp ce victimele găsesc în loc de bijuterii, pietricele sau orice altceva. De obicei, sunt vizate tinere care poartă verighete. Ca să pară credibile, încep discuţia prin a le spune că sunt căsătorite de curând şi încearcă să le atragă cu poveşti din viitor, pe care le scornesc pe moment. Fetele sunt credule şi încearcă să afle cât mai multe despre viitor, sănătate şi dragoste. Putem spune că este plătită o taxă pe prostie şi naivitate. De cele mai multe ori, etnicele nu sunt din Câmpulung. Îşi aleg câte un oraş unde operează, tocmai pentru a nu fi prinse de oamenii legii în urma unui ulterior denunţ. Pentru că inelele sunt date de bună voie, ghicitoarele nu sunt acuzate de furt, ci de înşelătorie, iar pedeapsa este mult mai mică, de cele mai multe ori, dacă sunt prinse, înapoiază bunurile şi scapă fără o zi de puşcărie.

Escrocherii cu telefonul

O altfel de înşelăciune practicată cu succes la Câmpulung este cea cu telefoanele mobile. Şmecherii de culoare, şi nu numai, opresc pe stradă tineri şi le cer telefoanele mobile ca să facă un apel, pentru că mobilul lor a rămas fără baterie. Atunci schimbă cartelele, spunându-le că sună de pe cartela lor, pentru că au minute gratis. În acel moment, schimbă telefonul şi lasă păgubitului un telefon stricat sau fuge cu cel al victimei. Practicile sunt multe, iar poliţiştii trag un semnal de alarmă pentru oricine intră în contact cu escrocii, să nu le dea crezare şi să nu le dea pe mână bunuri personale, cum ar fi bijuterii sau telefoane mobile. 

 

 

The most visited gambling websites in The UK