Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Scăpat de sub supraveghere, Un băieţel de 11 luni a înghiţit detergent de rufe

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1787

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2321_45-baietel-11-luni.jpgUn echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat, miercuri de dimineaţă, de conducerea Spitalului Municipal Câmpulung, pentru a transporta la o unitate medicală din Capitală un băieţel în vârstă de 11 luni, care a ingerat voluntar o substanţă toxică, posibil detergent de rufe. Copilul era conştient şi stabil, dar foarte agitat.

Copiii, mai ales la vârste fragede, sunt curioşi şi tentaţi să încerce toate lucrurile pe care le găsesc în cale, fie acasă, fie în locuri publice. Peste tot sunt pericole la orice pas, dar cei mici nu conştientizează acest lucru şi se aventurează în tot felul de experimente care ar putea să le fie fatale. Dacă ajung la cutia cu detergent şi reuşesc să înghită conţinutul, fie pudră, fie capsulele cu gel sau cu balsam, situaţia este deosebit de gravă şi numai ajutorul de specialitate îi poate salva. A păţit-o miercuri, la Câmpulung, un cuplu de etnie romă, din Tulcea. „Copilul se juca cu o pernuţă de detergent Vanish. Cred că, la un moment dat, a spart-o şi o parte din lichid i s-a dus pe mânuţă. Înainte să apucăm noi să-l oprim, a dus mânuţa la gură şi a înghiţit din detergent. L-am spălat repede la guriţă şi apoi am dat telefon la 112!”, ne-au declarat părinţii micuţului. Copilul a fost adus cu o ambulanţă SAJ la Spitalul Municipal, unde a fost stabilizat, iar de aici a fost transferat cu o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Bucureşti. „Copilul a ingerat o substanţă necunoscută, probabil, detergent de rufe. Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic.”, a precizat medicul de pe ambulanţa TIM. Capsulele de detergent - acele „perniţe” cu lichid colorat - sunt foarte periculoase pentru cei mici, în ultima vreme înregistrându-se, la nivel mondial, tot mai multe cazuri în care copiii au fost spitalizaţi ca urmare a contactului cu aceşti detergenţi. Copiii sunt, în mod firesc, atraşi de aceste produse, „drăguţe” şi viu colorate, cu aspect de jucării sau bomboane. Otrăvirea este o urgenţă medicală! În cazul în care copilul a înghiţit detergent, nu crede că îl poţi vindeca tu acasă. Sună imediat la salvare sau du-l la cel mai apropiat spital, spun specialiştii. 

 

The most visited gambling websites in The UK