Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Judecat pentru tentativă de viol, agresorul rămâne în arest

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1766

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2320_judecat-pt-viol.jpgDosarul rudarului din Valea Mare Pravăţ a ajuns în instanţă, după ce a încercat să violeze o elevă de 16 ani. La finele săptămânii trecute, primul termen al procesului s-a încheiat cu amânarea cauzei până pe 5 octombrie 2018.

Iulian Grancea, de 32 de ani, din Valea Mare Pravăţ, a alergat o fată pe strada Maramureş, paralelă cu Râul Târgului, care face legătura între strada Cuza Vodă şi Podul Braşov, cu intenţia de a o viola. Fata mergea spre Colegiul Tehnic, când s-a pomenit că rudarul îi blochează trecerea cu căruţa şi tabără pe ea. Tânăra a început să ţipe, fiind auzită de o localnică. Aceasta, împreună cu fiul ei, a sărit în ajutorul victimei. Văzându-i pe cei doi, agresorul a fugit cu căruţa, adăpostindu-se într-o grădină, spre Calea Pietroasă.

Copila, imediat ce a ajuns la şcoală, a povestit cele întâmplate dirigintei, care a anunţat Poliţia. Rudarul a fost găsit imediat de oamenii legii în timp ce se făcea că taie iarbă, pe strada Eroilor, dar, pus în faţa probelor, a recunoscut tot.

De atunci, din 21 iunie, Iulian Grancea a fost, o perioadă, în arestul IPJ Argeş, în prezent fiind „cazat” la Penitenciarul Mioveni, măsură preventivă prelungită de mai multe ori de Judecătoria Câmpulung, ultima fiind stabilită pe 30 august, urmând ca această stare să fie verificată din nou cel târziu pe 30 octombrie 2018.

Bărbatul, acuzat de tentativă de viol, a cerut instanţei ca judecata să se desfăşoare în baza procedurii simplificate. La înfăţişarea de vineri, 21 septembrie, Completul Penal a dispus administrarea probei cu înscrisuri, necesară în vederea stabilirii stării de recidivă a inculpatului. Adică, la dosarul nou deschis, de tentativă de viol, s-a dispus ataşarea dosarului penal din 2013, al Judecătoriei Câmpulung, în care Iulian Grancea a fost condamnat pentru furt, alături de alţi trei bărbaţi. Atunci, s-a dovedit că aceştia au furat de la mai multe familii din Valea Mare Pravăţ, inclusiv din gospodăria cunoscutei atlete Maricica Puică, care are o casă în apropierea Bisericii din Valea Mare. Iulian Grancea a primit trei ani de puşcărie, iar după ce decizia Judecătoriei Câmpulung a fost atacată, Curtea de Apel Piteşti a dispus suspendarea executării pedepsei, stabilind pentru violator un termen de 7 ani de încercare, care se încheiau peste doi ani.

Tot pe 21 septembrie, instanţa a luat act că fata agresată, alături de părinţii ei, care sunt părţi responsabile civilmente, a solicitat de la agresor 3.000 de lei, daune morale. Următorul termen este stabilit pe 5 octombrie, când se aşteaptă documente de la Penitenciarul Mioveni, vizavi de condiţiile în care a fost încarcerat Iulian Grancea (în perioada 22 ianuarie 2013 - 3 iunie 2013), dar şi o copie a biletului de liberare din penitenciar. 

The most visited gambling websites in The UK