Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tâlharii tânărului din Boteni îşi recunosc vina

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 515

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2316_Clipboard03.jpgPe 10 iulie, un tânăr din Boteni a fost atacat de doi consăteni, fiind deposedat de suma de 87 de lei. Agresorii au stat 24 de ore în arestul IPJ Argeş, iar după, instanţa a stabilit ca cei doi să fie cercetaţi în continuare sub măsura controlului judiciar. Săptămâna trecută, instanţa a prelungit această stare pentru bărbaţi.

Acum două luni, incidentul s-a petrecut pe terasa unui bar din comuna Boteni. Acolo, potrivit anchetatorilor, Florin Ionuţ Vîlcu, de 32 de ani, şi Florian Pirinel Murăruş, de 18 ani, ambii din localitate, au jucat barbut, toată seara, cu Gheorghe Lucian Petroiu, un tânăr cu vizibile probleme psihice, dar nediagnosticate. Acesta din urmă a avut norocul de partea lui, reuşind să câştige 55 de lei, 35 de lei de la Vâlcu şi 20 de lei de la Murăruş. La un moment dat, cei doi i-au cerut lui Petroiu să le returneze banii pierduţi, însă acesta a refuzat. Drept urmare, indivizii l-au luat la bătaie, lovindu-l cu picioarele şi pumnii până l-au lăsat lat, după care l-au deposedat de suma de 87 de lei şi au fugit. La scurt timp după ce a fost reclamată tâlhăria, poliţişti din cadrul Secţiei Rurale Valea Mare Pravăţ, împreună cu o echipă operativă de la Poliţia Câmpulung, s-au deplasat la faţa locului, demarând cercetările pentru depistarea făptaşilor. După câteva ore de căutări, autorii au fost identificaţi şi reţinuţi 24 de ore, iar când a expirat ordonanţa, Parchetul Câmpulung a dispus continuarea cercetărilor cu ei sub măsura controlului judiciar. În acelaşi timp, s-a deschis un dosar penal pentru infracţiunea de tâlhărie calificată. Victima, Gheorghe Lucian Petroiu, a fost internat în spital, pentru îngrijiri medicale, unde a rămas mai multe zile internat.

Vineri, 7 septembrie, bărbaţii au ajuns în faţa instanţei de la Câmpulung, care a dispus menţinerea acestei măsuri, plus că magistratul a stabilit pentru agresori, Florin Ionuţ Vâlcu şi Florian Pirinel Murăruş, mai multe obligaţii, pe care aceştia să le respecte: să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu depăşească limita judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar/instanţei de judecată; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Pe durata controlului judiciar, de respectarea acestora se va ocupa Poliţia Municipiului Câmpulung şi Secţia de Poliţie Hârtieşti. Inculpaţilor li s-a pus în vedere că, dacă nu respectă obligaţiile ce le revin sau există suspiciunea că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune, pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, la cererea procurorului ori din oficiu se poate dispune înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv sau la domiciliu. Măsura de prelungire a controlului judiciar nu este definitivă, părţile având termen 48 de ore, de la comunicare pentru a contesta hotărârea Judecătoriei Câmpulung.

În acelaşi timp, pe rolul instanţei de la Câmpulung a fost înregistrat un dosar, care are ca obiect sesizarea cu recunoaşterea vinovăţiei. Asta înseamnă că Florian Pirinel Murăruş şi Florin Ionuţ Vîlcu vor să-şi asume vina şi să beneficieze de clemenţa instanţei. Primul termen se va derula pe 19 septembrie 2018. 

The most visited gambling websites in The UK