Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-a prelungit arestul bărbatului suspectat că a furat de la mai multe firme din Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1716

 

 b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2314_arest-barbat.jpgBărbatul din Ştefăneşti, suspect de furt, care a fost reţinut pe 27 iunie, a ajuns din nou în faţa instanţei. Pe 22 august 2018, la Judecătoria Câmpulung s-a derulat procesul de prelungire a măsurii arestului preventiv al acestuia.

Completul Camerei Preliminare a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă faţă de Vasile Cătălin Miu, prin hotărârea din 28 iunie 2018, trimis în judecată în baza rechizitorului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi a dispus menţinerea ei. În acelaşi timp, cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, solicitată de inculpat, a fost respinsă. Cum hotărârea nu a fost definitivă, ea a fost contestată de Miu la Tribunalul Argeş. Instanţa superioară a respins, pe 28 august 2018, apelul ca nefondat, obligându-l pe contestatar să suporte cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 70 de lei.

Pe 27 iunie 2018, poliţiştii musceleni, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat mai multe percheziţii în mai multe locuinţe din Argeş, Olt şi Dâmboviţa, ai căror proprietari au fost bănuiţi că au legătură, direct sau indirect, cu comiterea mai multor infracţiuni de furt. Se pare că bănuiţii au dat spargeri la peste 15 societăţi comerciale. În acea zi, la sediul Poliţiei Câmpulung au fost aduse la audieri 11 persoane. Tot atunci, un autoturism Ford Focus a fost confiscat, fiind susceptibil că a fost folosit la comiterea infracţiunilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - iunie 2018, suspecţii au pătruns prin efracţie în societăţile comerciale, care comercializau fier vechi, prejudiciul fiind stabilit la peste 50.000 de lei. În cauză a fost deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi complicitate la furt.

În urma administrării probatoriului, doi bărbaţi, Vasile Cătălin Miu, de 27 de ani, şi tatăl său, Vasile Miu, de 45 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar când acesta a expirat, Judecătoria Câmpulung a dispus continuarea cercetărilor cu tânărul în arest preventiv, iar pentru tatăl său s-au stabilit măsura controlului judiciar.

The most visited gambling websites in The UK