Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pericol pe Mateiaş! Cai nesupravegheaţi pe DN 73

  • Written by Isabela FILIP
  • Hits: 1555

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2313_cai-mateias.jpgÎn cursul zilei de marţi, 28 august, conducătorii auto care au circulat pe Drumul Naţional 73, între Valea Mare Pravăţ şi Dragoslavele, au fost surprinşi să constate că pe spaţiul carosabil se plimbau nestingheriţi trei cai şi un mânz, lăsaţi nesupravegheaţi.

Animalele lăsate la voia întâmplării pot deveni principala cauză  a producerii unor nenorociri, punând viaţa şoferilor şi pasagerilor în pericol.

Au fost nenumărate cazuri când, din cauza cailor lăsaţi liberi pe şoselele intens circulate, s-au produs accidente de circulaţie, în urma cărora au murit oameni.

Legea prevede ca animalele să iasă din curtea proprietarilor doar însoţite, dar sunt destui inconştienţi care le duc la păscut pe pajişti neîngrădite, iar acestea „evadează”, ajungând în faţa maşinilor. 

Vehiculele cu tracţiune animală, prezente pe şoselele naţionale, mai ales noaptea, nesemnalizate, sunt un real pericol pentru conducătorii auto. Statistica spune că, în România, are loc, zilnic, cel puţin un accident în care este implicată o căruţă. Şoferii se întreabă cât va mai fi tolerată circulaţia pe drumurile publice a acestor vehicule, care veşnic umblă nesemnalizate noaptea. La fel se întreabă şi căruţaşii pe unde să treacă, dacă în România drumurile naţionale şi europene trec prin mijlocul satului.

În Muscel, ultimul incident a fost pe 15 iulie, pe DN 73, în comuna Miceşti, când un şofer din Mihăeşti a lovit o căruţă nesemnalizată. Şase oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, trei din atelaj şi trei pasageri ai autoturismului.

Un alt incident s-a derulat în luna mai, când un microbuz şcolar a spulberat o căruţă la ieşirea din Cetăţeni, spre Târgovişte. În urma impactului, cele două persoane care se aflau în atelaj, soţ şi soţie, au fost transportate la spital cu fracturi costale.

În schimb, în februarie, la Schitu Goleşti, după ce un autoturism a intrat într-o căruţă nesemnalizată, o tânără de 25 de ani, din Valea Mare Pravăţ, a murit şi alte şase au fost duse la spital cu diferite leziuni.

 

 

The most visited gambling websites in The UK