Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În urma potopului, la Poienarii de Muscel, au fost surprinşi de viitură în timp ce încercau să traverseze un pârâu cu căruţa

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1581

 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2312_salvamontisti.jpg

Clipe de coşmar, joi după-amiază, pentru trei săteni din comuna Poienarii de Muscel! Oamenii se aflau într-o căruţă şi încercau să traverseze un pârâu din localitate, moment în care au fost surprinşi de o viitură puternică, formată în urma unei ploi torenţiale, care a făcut ca nivelul apei să crească foarte mult într-un timp scurt. Sătenii au reuşit să se salveze la timp, iar caii şi atelajul au ajuns la mal după o oră, cu ajutorul pompierilor şi reprezentanţilor SVSU din localitate. 

Totul s-a petrecut în jurul orei 17.30, undeva spre fosta exploatare minieră din comună, în zona Arseneşti. Cei trei săteni se întorceau acasă, de la muncă, şi, în lipsa unui podeţ, aveau de traversat în drumul lor pârâul cu acelaşi nume, care atunci când nu plouă foarte tare, e inofensiv, ba chiar seacă în perioadele cu secetă prelungită. Acum, din nefericire, potopul care s-a abătut asupra localităţii a făcut ca nivelul apei să crească extrem de repede, surprinzându-i pe cei trei căruţaşi în momentul în care se aventuraseră să traverseze pârâul. Sesizând pericolul, oamenii au sărit din căruţă la timp şi s-au salvat, însă atelajul, cu cai cu tot, a fost luat de viitură, oprindu-se după câţiva metri în nişte bolovani şi răgălii aduse de apele învolburate. Cum animalele nu mai puteau să iasă, riscând să se înece, şi nimeni nu se încumeta să sară în ajutorul lor, s-a dat alarma la 112. La faţa locului s-au deplasat pompieri de la Detaşemntul Câmpulung şi membrii SVSU din Poienarii de Muscel, cu un buldoexcavator, iar în final, după o oră, caii au fost salvaţi, fiind adusă şi căruţa, întreagă, la mal. În urmă cu cîţiva ani, acelaşi pârâu s-a umflat tot ca urmare a precipitaţiilor abundente, lăsând izolate, zile-n şir, mai multe familii. Mai mult decât atât, apele au erodat unul dintre maluri şi risca să distrugă mai multe case, însă, din fericire, n-a mai plouat, iar nivelul pârâului a scăzut. 

 

The most visited gambling websites in The UK