Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„M..E PSD”, lângă craterele din DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş

b_400_250_16777215_10_images_2309_m3PSD.jpgÎn luna iulie, un român stabilit în Suedia a devenit celebru după ce a intrat în România cu o maşină al cărei număr de înmatriculare era „MUIEPSD”. În aceeaşi lună, Poliţia a ajuns să-i deschidă dosar penal şi să-i reţină permisul de conducere. A fost momentul în care mesajul acesta anti-PSD s-a răspândit ca focul. Surprinzător, deşi Argeşul e „roşu” până-n „măduva oaselor”, cum afirma cineva pe o reţea de socializare, sloganul controversat a apărut şi în judeţul nostru, inclusiv în zona Muscel.

„Muiangiii o să şteargă, nu o să astupe!”

b_400_250_16777215_10_images_2309_m3PSDVisoi.jpgCu siguranţă, cea mai tare chestie având în prim-plan mesajul anti-PSD am semnalat-o pe Drumul Naţional Câmpulung - Curtea de Argeş, adică DN 73C. În dreptul mai multor gropi din carosabil a apărut, încă de duminică, 12 august, scris cu litere de-o şchioapă, celebrul de-acum „MUIE PSD”, ca o formă de protest la adresa guvernanţilor care au lăsat de izbelişte, asemeni multor artere de circulaţie importante din ţară, un drum istoric ce leagă două foste capitale ale Ţării Româneşti. Şi ca să afle toată lumea despre această formă de protest, cel care a avut această idee, un penelist din Lereşti, a postat fotografii pe pagina sa de Facebook, cu mesajul, pe un fond roşu, „Bucurie mare la Câmpulung Muscel! Azi-noapte, toate gropile de pe drumul DN 73C Câmpulung - Curtea de Argeş fost încercuite şi scrise cu „MUIE PSD”. Comentariile n-au încetat să apară: „De la Câmpulung Muscel la Curtea de Argeş, românii transmit mesaje Ciumei Roşii!”; „Bravo musceleni!”; „Ce fază super! Doar că muiangiii o să şteargă, nu o să astupe! Sunt prea hoţi ca să plătească banii...”; „Dacă este aşa, ar trebui şi în toată ţara, gropile sunt nenumărate!”; „Ar trebui sculptat pe fruntea lui DRACNEA!”; „Sunt gropi mai multe şi mai mari, specific inculturii PSD-iste”.

b_400_250_16777215_10_images_2309_m3SDCDA.jpgComentariilor postării lui Marin Puiu li s-a adăugat şi o fotografie cu un autoturism Mercedes, pe capota căruia era lipit un afiş pe care erau scris aceleaşi vorbe de „alint” la adresa PSD, cu o mică modificare ce nu schimbă cu nimic mesajul transmis: în loc de MUIE, pe „coperta de colorat”, din stânga, apare MU!E, iar pe pagina din dreapta, deasupra PSD, apăreau sigla „Kamikaze” şi cuvântul „susţinem”. Sloganul a fost „tipărit” şi în zona blocurilor Turn, în plină stradă, ceva mai sus de staţia de taxi, numai că cineva a rotunjit „U”-ul, transformându-l în „O”.

Cuvântul lunii august

Mesajul „muie PSD” a dat cuvântul lunii august pe Dexonline. Sigur, e şi explicat pentru cei care nu ştiu ce înseamnă şi se opresc doar la sensul jignitor. „MUIE s.f. (Argotic) Gură. I-a dat peste muie. GR, S. VII, 120 * Expresie: A duce cu muia = a face promisiuni înşelătoare, a convinge cu minciuni, a amăgi, a înşela; a duce cu vorba, a duce cu zăhărelul. Cf. BL II, 174, BUL. FIL. V, 191. L-am dus cu muia până mi-a împrumutat plugul. COMAN, GL., cf. MAT. DIALECT. I, 231. - Şi: mâie (BUL. FIL. IV, 172) s. f., moi (BL II, 174) subst. - Din ţig. mui”.

 

 

The most visited gambling websites in The UK