Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Nişte derbedei de la blocurile ARO au aruncat tomberonul în curtea casei unor lereşteni, făcându-le praf gardul

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1678

b_400_250_16777215_10_images_2303_derbedei-aro.jpgSub podul de cale ferată, care trece şi pe deasupra străzii Marineşti, a fost amenajat de către Primăria Lereşti un spaţiu de depozitare a tomberoanelor. Impropriu spus „s-a amenajat”, nefiind nicio amenajare în punctul precizat, ci mai degrabă s-a stabilit un punct de colectare a gunoiului menajer sub pod. Dacă s-a intenţionat betonarea suprafeţei pe care sunt amplasate pubelele, lucrarea n-a fost finalizată, aflându-se în stadiul de nivelare a pământului, de pe care, probabil, s-au curăţat bălăriile crescute din abundenţă şi pe marginea străzii asfaltate, din pricina ploilor repetate. Locul scormonit le-a dat de gândit locuitorilor de pe Marineşti, care le suspectează pe autorităţi că au oprit amenajarea în această etapă de început, având precedentul intervenţiei de reabilitare stradală, necompletată cu trotuar şi rigole. 

În urmă cu două săptămâni, recipientele, unul din plastic, celălalt metalic, având niscaiva gunoi împrejurul lor, care n-a mai încăput înăuntru - de pildă, scaunul rupt, cu care posesorul a „decorat” locul „arat” de Primărie -, erau la locul lor. Unul lângă celălalt, aşteptau cuminţele sosirea maşinii de la Financiar Urban, ca să le scape de încărcătură. La câteva zile distanţă de venirea noastră în zonă, o minte de tembel a pus gând rău tomberoanelor, folosindu-l pe cel mai greu, cel metalic, ca să distrugă gardul proprietăţii aflate în vecinătate. Dacă vă puteţi imagina până unde merge idioţia unora care n-au ce face! Să deplaseze tomberonul de la locul lui, de sub pod, până la prima proprietate, peste gardul căreia l-a aruncat, în curte, distrugând împrejmuirea din beton şubrezit de vreme. Marţi, când am revenit în zonă, urmările gestului unui cretin erau evidente: gardul vechi sfărâmat, pe care sigur nu-l va plăti vinovatul, care nu va fi descoperit. Casa aparţine unor oameni neputincioşi în faţa unor astfel de barbari, care, probabil, au fost mai mulţi, ca să ridice şi să arunce peste gard, în curtea familiei, ditamai tomberonul. „Sunt de la blocurile uzinei… tot felul de omenire. Dacă au furat ei, noaptea, de la oameni mâncarea din frigider! Sâmbătă noaptea, s-a întâmplat treaba cu tomberoanele. Duminică şi luni, au rămas aşa, căci cei de la gunoi n-au vrut să le ia. Gunoierii n-au vrut să scoată tomberonul, au zis că primarul trebuie să-l scoată. L-au chemat pe domnul primar, care a trimis de la ajutorul social ca să scoată tomberonul din curtea oamenilor.”, povestea o localnică despre fărădelegile întâmplate. 

b_400_250_16777215_10_images_2303_derbedeia-ro2.jpgCare nu se rezumă la un amuzament penal, căci în zonă s-au consumat furturi în regulă din casele oamenilor. „Eu îl regret pe Ceauşescu! Aşa cum era el, dar am putut trăi în siguranţă. Acum, vin unii de la blocuri… ne bubuie în casă! Au furat intrând peste oameni! Sunt o groază de adunături! Ştiţi cine i-a adus? Domnul Călin! A adunat de la Rotunda şi i-a băgat aici. Stăteam fără frică pe timpul lui Ceauşescu. Era Miliţie şi eram păziţi. Acum, nu vedeţi? Au intrat, noaptea, peste oameni în casă. Sâmbătă noaptea, au intrat într-un bar din Voineşti, au spart beciul şi au spart şi pe strada Marineşti, la o femeie, căreia i-au luat frigiderul cu totul, cu cărnărie în el. Damigeana am găsit-o azvârlită pe ulicioară la mine, cu vişine în ea. Au băut vişinata şi au aruncat restul. Dar uite că intră în casă! Un om necăjit, îmbrăcat urât, nebărbierit, a fost urmărit de ăştia de la blocuri, pe când se ducea de la serviciu acasă, în Grui. S-au ţinut după el, l-au bătut la linia ferată, la ulicioară, i-au luat ceasul şi un leu. Ca să vedeţi că au atacat şi un amărât!”, a continuat localnica. Nu degeaba au existat insistenţe la autorităţi ca să le asigure un iluminat fără cusur: „Ca să văd când sunt atacată pe stradă de ăştia de la blocuri!” 

The most visited gambling websites in The UK