Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-au bătut pentru un telefon şi o bucată de pământ

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1623

b_400_250_16777215_10_images_2301_batut-pt-un-telefon.jpgLa mai bine de doi ani de la tripla crimă care a îngrozit o ţară întreagă, cătunul de rudari Valea Bădenilor s-a confruntat cu noi violenţe. Din fericire, nu s-a mai ajuns la omor, însă incidentul petrecut luni după amiază s-ar fi putut transforma într-o tragedie. Asta pentru că doi bărbaţi s-au bătut, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, pentru o bucată de teren, şi au ajuns la spital cu multiple traumatisme. Unul la Câmpulung, iar celălalt, la Piteşti. Poliţia a deschis în acest caz un dosar de cercetare penală, urmând ca, la finalizarea lui, să fie luate măsurile care se impun.

 

Potrivit martorilor, Vasile Robu, de 48 de ani, trecea, luni după amiază, pe o uliţă din satul Valea Bădenilor, iar la un moment dat a intrat într-un conflict verbal cu Antonia Şerban. De la ceartă, s-a ajuns la bătaie, femeia fiind susţinută de soţul ei, Ion Şerban, şi de unul dintre copii. „Ăsta, Vasile, trecea pe drum, îşi vedea de ale lui. Aia, Antonica, a sărit cu gura pe el şi l-a făcut ca pe o albie de porci. Ei nu se înţeleg, au nişte neînţelegeri mai vechi. Prostii, cu pământul... Nu are niciunul acte pe terenurile pe care le deţin. Ştiu de la Primărie. Ăsta, Şerban, a închis o scurtătură, un drum de circa un metru lăţime şi 15-20 de metri lungime. Nu avea dreptate, că, v-am zis, nu are nimeni acte pe pământ. Şi s-au luat de Vasile Robu. El trecea pe-acolo şi, iniţial, nu i-a băgat în seamă. Apoi, Ion a luat un bolovan şi l-a lovit în cap pe Vasile. Acu’, ăsta s-a apărat şi a luat o pătăchie şi i-a dat în cap. Putea să fie mult mai rău, s-au bătut apoi, a sărit şi un copil al lui Ion, dar au venit repede poliţiştii şi jandarmii.”, ne-a declarat un localnic, martor la cele întâmplate. 

De partea cealaltă, a celor din familia Şerban, Antonica, soţia lui Ion, cel care a ajuns la Spitalul Judeţean, ne-a spus: „Aseară (n.r. luni, 16 iulie), am stat la poartă şi a trecut un om, care a început să ne înjure. A pornit de la ei, a zis că ei vor să facă crimă. Eduţu Durleci a zis că vrea să omoare şi familia mea, că de ce ne-am pocăit. Suntem o familie pocăită, nu ne-am băgat pe ei, nu nimic. M-a tâlhărit, mi-a luat telefonul, l-a spart. De la asta a pornit! A trecut Vasile Durleci şi mi-a luat telefonul din mână, cu Vasile Robu, Edi Robu, Gavril Prundaru, Eduţu Durleci, Remus Durleci, Valerica Durleci, Sergiu Durleci, Adrian Durleci. A aruncat cu bolovani peste noi în casă, a spart geamuri. A zis că are o naşă la Tribunal… El, Eduţu, poate să ne omoare. Am dormit afară, aseară. A venit Poliţia, dar a plecat. A alergat Salvarea… Şi Sergiu Durleci mi-a dat cu cârja, ne-a nenorocit, suntem vineţi pe spinare. Toată familia lor a dat cu pari, cu bâte. Ne-a spart şi maşina. Şi copii, şi femeile dădeau în noi ca în porci. Acum şase luni, mi-a murit un băiat de cancer, avea 37 de ani. Am atâtea copci, am diabet, sunt cu inima, nu mă mai ţin picioarele după ce copilul meu a murit la 37 de ani.” Femeia era vânătă pe tot corpul şi avea capul spart.

Cu multiple traumatisme s-a ales şi fiul Antonicăi, Răzvan Şerban, care ne-a povestit: „Pe mine şi pe mama ne-au bătut, dar taică-meu, Ion Şerban, e la Piteşti, la spital. I-a dat cu toporul în cap. Are 60 de ani. Poate să vorbească, ne-a sunat şi am vorbit. Sergiu Durleci, prin 2004, a intrat peste Gabi Solomonescu, care e român, din sat.”

Cum scandalul tindea să se transforme într-o tragedie, cineva a sunat la 112, iar în scurt timp la faţa locului au sosit poliţiştii Secţiei Rurale de la Rucăr şi cei din Stoeneşti, dar şi un echipaj de jandarmi, care au pus capăt scandalului. Vasile Robu a ajuns la Spital, la Câmpulung, iar Ion Şerban, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Ambii au primit îngrijiri medicale de urgenţă, având multiple traumatisme, însă starea lor e stabilă. Poliţiştii au deschis în acest caz dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. 

The most visited gambling websites in The UK