Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ursul face noi victime la Valea Urdii! Fiara a omorât berbecul de prăsilă al familiei Tiucă!

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1565

b_400_250_16777215_10_images_2301_urs-3.jpgUrsul a lovit din nou la Valea Urdii şi tot la familia Tiucă, lăsând astfel impresia că nu se lasă îndepărtat de sat cu una, cu două. Animalul a trecut acum şi prin gardul electric, omorând berbecul de prăsilă din turmă, care l-a costat pe proprietar bani grei. Oamenii s-au dus la Primăria Dâmbovicioara să ceară despăgubiri, însă birocraţia le dă mari bătăi de cap.

b_400_250_16777215_10_images_2301_urs-oaie.jpgAtacul a avut loc joi, 19 iulie, între 4.00 şi 5.00 dimineaţa, când se îngâna ziua cu noaptea. Ursul a dat târcoale grajdului în care se aflau vacile familiei Tiucă, însă nu a putut să intre. S-a dus apoi la târla de oi, a rupt un palan de gard şi a omorât cel mai mândru berbec. L-a tras apoi în pădure şi a încercat să mănânce o spată, apoi a fugit, speriat fiind de o maşină. „Eu sunt obosită, iar soţul, supărat foc, tremură de nu mai poate. Era berbecul cel mare al nostru, avea vreo trei ani. Era aşa de mare, că a trebuit să-l cărăm cu şareta cu două roţi, de abia l-am urnit eu şi soţul meu. Joi, pe la patru dimineaţa, s-a tot învârtit pe la mine, pe la grajd, la vaci, apoi pe la soţ, pe la oi. Cred că, pe la cinci fără un sfert, a furat berbecul şi l-a tras în pădure. L-am găsit, l-am adus şi l-am băgat în grajd, că dacă-l lăsam afară îl mâncau câinii. Am sunat la 112 şi la primar. Primarul a zis să mă duc la doctorul veterinar să scot o hârtie, care să confirme de ce a murit berbecul şi, după, să mă duc la Primărie să vedem ce facem. Se face o comisie, care să vină la faţa locului. A trecut şi prin gardul electric, care nu mai era legat la bateria de maşină, ci la curentul din reţea. Cred că a luat berbecul şi nu o oaie, că el a apărat turma. Acum, trebuie să cumpărăm altul, că era pentru prăsilă. Unul la fel e vreo trei mii de lei, iar după evaluarea comisiei, cine ştie cât primim pe el. Am văzut ce a primit Neluş (n.r. Ioan Pantea), din Dâmbovicioara! Nu ştim cât e de mare ursul. Soţul a văzut că pleacă cu ceva, ce să vezi la patru dimineaţa, se lumina puţin, dar nu a văzut mare lucru?! A rupt gardul de lemn al ţarcului, puţin şi din cel de sârmă. A venit încă un vecin, a dat un pic de gură şi cred că i-a fost frică şi a fugit. A apucat să desfacă o spată din faţă, o pulpă, dar nu a mâncat-o. Cred că a vrut s-o mănânce în drum şi a venit o maşină de a luat un cioban, să-l ducă la munte, care l-a speriat şi nu a mai mâncat. Am găsit şi spata lângă restul berbecului. Dacă nu a apucat să mănânce, poate se întoarce la noapte iar. A zis şi domnul primar că a venit într-o noapte de mai multe ori la Florescu, la fostul vice, acum vreo două săptămâni, i-a omorât nişte oi, a intrat în grajd.”, ne-a declarat Cristina Tiucă. 

The most visited gambling websites in The UK