Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Câmpulungean, condamnat la închisoare pentru înşelăciune

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1027

Omul de afaceri Valentin Imbre şi iubita lui Loredana Zăpuceoiu au fost trimişi în judecată de DIICOT în 2015, pentru înşelăciune. Cei doi au fost condamnaţi la câte 3 ani şi 6 luni de închisoare. A fost condamnată şi mama omului de afaceri la un an de închisoare cu suspendare. Poliţiştii au pus în aplicare mandatul de executare, bărbatul fiind ridicat de la Câmpulung, pentru a fi încarcerat.

Valentin Imbre a fost arestat preventiv în martie 2015 şi a stat închis aproximativ nouă luni, ulterior fiind plasat sub control judiciar. El a fost cercetat într-un dosar instrumentat de DIICOT Piteşti, alături de iubita lui, Loredana Zăpuceoiu. Potrivit rechizitoriului, bărbatul a cumpărat firma unui italian, societate care avea ca obiect de activitate  consultanţă specializată, mai ales în sprijinirea clienţilor italieni. În 2012, ca reprezentant al SC Mecanocons Expert, a încheiat un contract de factoring cu Banca Transilvania, depunând la dosar acte false, din care reieşea că ar fi cumpărat 7.000 de tone de porumb furajer, obţinând suma de 575.000 de lei. Ulterior, s-a dovedit că între cele două firme, cea a lui Imbre şi societatea de la care pretindea că ar fi cumpărat cerealele, nu exista nicio colaborare. Bărbatul folosise documentele ca să demonstreze că firma lui are potenţial, dar nu deţine lichidităţi, obţinând în acest fel finanţarea. În plus, bărbatul şi iubita lui au declarat-o în fals directoare la firma amintită pe mama lui. I-au falsificat semnătura şi au obţinut în numele ei un credit de nevoi personale de 20.000 de lei. În mod similar au contractat un credit de la OTP Bank. O altă cerere de credit a mamei lui Imbre a fost depusă la Unicredit Ţiriac, dar şi la ING Bank, printre părţile vătămate în acelaşi dosar instrumentat de procurorii DIICOT figurând şi BRD Groupe Generale.

Afaceristul ridicat de poliţişti de la Câmpulung

Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa pe 6 iulie 2018. Valentin Imbre a fost condamnat definitiv, la 3 ani şi 6 luni închisoare. „Admite apelurile declarate de inculpatul Imbre Valentin, Zăpuceoiu Loredana Georgeta şi Imbre Niculina, împotriva deciziei penale nr. 582 din 21 decembrie 2017, pronunţată de Tribunalul Argeş - Secţia Penală, în dosarul nr. 2202/109/2015. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi, rejudecând: Descontopeşte pedepsele principale, accesorii şi complementare rezultante aplicate inculpaţilor Imbre Valentin, Zăpuceoiu Loredana Georgeta, Imbre Niculina în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor. (…) Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpaţilor Imbre Valentin, Zăpuceoiu Loredana Georgeta, Imbre Niculina la pedeapsa închisorii pentru infracţiunile de înşelăciune (inculpatul Imbre Valentin - 6 infracţiuni, inculpata Zăpuceoiu Loredana Georgeta - 6 infracţiuni şi inculpata Imbre Niculina - 2 infracţiuni), cu toate consecinţele. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpaţilor Imbre Valentin şi Zăpuceoiu Loredana Georgeta la pedeapsa închisorii pentru infracţiunea de spălare a banilor (…). Dispune ca Imbre Valentin să execute 3 ani ţi 6 luni închisoare şi un an interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod Penal, după executarea pedepsei rezultante, în condiţiile art. 60 Cod Penal. Condamnă pe inculpata Zăpuceoiu Loredana Georgeta (…) la 3 ani şi 6 luni închisoare şi un an interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod Penal, după executarea pedepsei rezultante, în condiţiile art. 60 Cod Penal. Pentru inculpata Imbre Niculina (…) schimbă încadrarea juridică a faptelor din două infracţiuni de înşelăciune într-o infracţiune de înşelăciune în formă continuată. (…) Condamnă pe inculpata Imbre Niculina la un an închisoare, în condiţiile art. 81 Cod Penal anterior.”, spune Hotărârea 682 din 6 iulie 2018. 

După pronunţarea sentinţei, care este definitivă, poliţiştii au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Valentin Imbre a fost ridicat de la Câmpulung de oamenii legii, fiind dus la Penitenciarul Mioveni pentru a fi încarcerat. 

The most visited gambling websites in The UK