Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În locul ADP-ului, un mărcuşean a curăţat marginea drumului de bălării

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 2731

b_400_250_16777215_10_images_2299_adp.jpgCasele din cartierul Mărcuş sunt în general cochete şi îngrijite, semn că acolo locuiesc câmpulungeni gospodari. Pe de altă parte, zona este complet uitată de autorităţi. Ca să ajungi în vârful Mărcuşului, îţi trebuie nervi de fier, după ce aproape îţi rupi maşina în hârtoapele din şoseaua care nu a mai fost reparată de pe timpul lui „Ceaşcă”. Acolo unde mai e azvârlită câte o lopată de asfalt, e făcută în bătaie de joc, ca să nu mai vorbim că nu există trotuare sau rigole, apa pluvială curgând pe mijlocul drumului. Dar, de nevoie, locuitorii din Mărcuş s-au obişnuit cu gropile din asfalt şi se consolează cu gândul că şi zona centrală a oraşului se face „remarcată” prin craterele din asfalt, care, într-adevăr, sunt astupate periodic, dar „lipitura” nu durează mai mult de câteva zile sau până la prima ploaie.

În afară de gropile şi denivelările din şosea, şoferii mărcuşeni trebuie să evite şi vegetaţia în exces crescută pe marginea drumului şi aşa îngust. Pe lângă bălăriile de peste doi metri de pe rezerva şoselei, unele zone sunt obturate şi de crengile care atârnă din pomii şi copacii de pe proprietăţile private. 

b_400_250_16777215_10_images_2299_adp2.jpg

Cei care locuiesc în zonă au făcut nenumărate solicitări administraţiei locale ca să cureţe rezerva drumului şi să atenţioneze proprietarii de case şi terenuri să-şi facă curat în faţa proprietăţilor. Dar, în loc să facă asta, ADP-ul a amplasat în curba de la „Malu Crucii” o oglindă în care conducătorii auto care urcă să vadă dacă din sus vine cineva şi să poată trece pe cealaltă bandă, altfel riscă să rămână încâlciţi cu maşina în păienjenişul de bălării de pe marginea drumului.

Sătul să-şi tot zgârie maşina în plantele crescute spontan, Adrian Chiru, un câmpulungean care stă în centrul cartierului Mărcuş, s-a pus pe treabă. Miercuri după amiază, ajutat de unul dintre băieţii lui, cu drujbe şi motocositoare, a curăţat curba din „Malu Crucii”, ultima porţiune a pantei, înainte să ajungi la fostul Cămin Cultural, dar şi de jur împrejurul izvorului, amenajat la râpă, care era „camuflat” de bălării.

Astfel, omul a demonstrat că, în câteva zeci de minute, doi inşi au luminat câteva sute de metri din drumul care părea un tunel cu pereţii din frunze. Acum, ADP-iştii sunt aşteptaţi măcar să facă curăţenie şi să strângă crăcile tăiate, o parte din ele fiind pe carosabil.

Frustrant a fost că, în timp ce bărbaţii făcea treaba Primăriei, niciun consătean, dintre cei care au tranzitat zona şi l-au văzut, nu l-a întrebat ce face, dacă are nevoie de ajutor, nu de alta, dar a făcut totul pentru confortul comunităţii. 

The most visited gambling websites in The UK