Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Maşina fostului director de la ARO, Sorin Olteanu, a fost zgâriată de vecinul de palier

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1111

b_400_250_16777215_10_images_2298_director-aro.jpgFostul director de la ARO, Sorin Olteanu, a aflat cine este autorul actelor de vandalism comise asupra maşinii sale, marca Skoda Octavia. O vecină a asistat înmărmurită, de la balconul locuinţei sale, la scena în care un cunoscut, proprietar de apartament în acelaşi bloc cu păgubitul, i-a zgâriat autoturismul lui Olteanu, staţionat în parcarea imobilului din vecinătatea Pieţei Centrale. Femeie credincioasă, cu frică de Dumnezeu, aceasta nu s-a putut preface că n-a văzut infracţiunea la care a fost martoră din întâmplare, şi i-a mărturisit, inclusiv în scris, printr-o declaraţie pusă la dispoziţia posesorului automobilului avariat, fapta şocantă a vecinului lor. Un gest lăudabil al septuagenarei, care a dat dovadă de simţ civic, ajutând la descoperirea făptaşului, în vremuri în care mulţi dintre concetăţeni ar întoarce capul în cealaltă parte sau ar trece fărădelegea sub tăcere, pe motiv că „de ce să se lege la cap dacă nu-i doare?!” Culmea culmilor, în locul unui derbedeu fără minte, croit pe distrugere de plăcere, cum aţi fi tentaţi să bănuiţi despre cel care s-a coborât la comportamentul unui huligan, „mâna criminală” i-ar aparţine unui vecin, om în toată firea, care, pe fondul unei antipatii purtate lui Sorin Olteanu, s-a răzbunat pe maşina acestuia.        

Familia celui acuzat a refuzat să deschidă uşa apartamentului, pentru a sta de vorbă despre acuzaţiile de distrugere   

De curând, v-am prezentat situaţia neplăcută în care se află Sorin Olteanu, unul dintre directorii societăţii ARO de după Revoluţie, care, într-o dimineaţă, şi-a găsit maşina vandalizată: vopseaua era scrijelită pe o suprafaţă considerabilă, semn că făptuitorul a tras dungile cu sete şi cu intenţia clară de a distruge bunul celuilalt. Exclus să i-o fi zgâriat din greşeală, de vreme ce urmările gestului halucinant, fără justificare, se văd în mai multe locuri, pe ambele părţi ale autoturismului! Şi n-au fost numai zgârieturile respective motiv de supărare pentru proprietar, deşi şi acestea erau suficiente. Toate cauciucurile purtau urmele unor înţepături repetate, câte cinci-şase în fiecare roată, deşi era de ajuns una pentru ca scopul răufăcătorului să fie atins. 

Şocat de cele constatate, Sorin Olteanu nu l-a bănuit pe vreunul dintre vecinii săi din blocul A3, de lângă Piaţa Mare, de deasupra Terasei „Gladiola”, întrucât în cei 35 de ani, de când locuieşte acolo, nu a intrat în conflict cu nimeni din imobil. Contabilizând cu privirea consecinţele barbariei săvârşite în parcarea unui bloc din „buricul târgului” - scrijeleala pe uşi pe ambele părţi, plafonul făcut ferfeniţă, cauciucurile pe pană -, proprietarul maşinii distruse şi-a zis că a fost victima unui nebun, după insistenţa acţiunilor. Adică să înţepi o roată de şase ori, e clar că-ţi lipseşte o doagă (sau mai multe), căci, dacă ţineai să-i faci rău cuiva, repetăm, era suficient un singur cui înfipt în cauciuc şi automobilul nu mai pleca de pe loc. Or personajul din păţania fostului director al uzinei a repetat actul cu o furie nemaivăzută la un ins stăpân pe faptele sale. S-a mai gândit cel care s-a ales cu dauna că, poate, „nebunul” a confundat maşina sau că bunul său a fost ţinta atacului unei găşti de vandali, dintre cei care au făcut zob indicatoarele stradale, coşurile de gunoi, băncile ş.a.m.d. 

Nicidecum că cineva care locuieşte atât de aproape de el, la un apartament distanţă, pe acelaşi palier, s-a dedat la fapte despre care nu auzi că s-ar produce între vecini nici în „golănia” din Vişoi. Or zona la care se referă relatarea noastră este cunoscută ca fiind populată de intelectualitate, oameni cu pretenţii de pregătire profesională, educaţie şi experienţă de viaţă, care nu pot fi comparaţi cu „scursura” periferiilor mizere ale cartierelor câmpulungene. 

Că n-a venit cineva din afara zonei cu lume bună o demonstrează mărturia unei vecine a părţilor, care a surprins de la balcon numai momentul în care vecinul de etaj al lui Sorin Olteanu îi nenorocea vopseaua. Într-o declaraţie scrisă, aceasta spune cele văzute.

„Subsemnata Floroiu Haritina, domiciliată în Câmpulung, strada Piaţa Jurământului, nr.2 (…), declar pe propria răspundere următoarele. În una din zile, uitându-mă pe geamul de la balconul meu de la etajul 1, am văzut pe vecinul Dragomir Constantin când zgâria maşina Skoda Octavia, număr de circulaţie AG 55 SNO, proprietate a vecinului Olteanu Nicolae Sorin. Văzând aceasta, am mers şi i-am spus lui Olteanu Nicolae Sorin.”, scrie martora incidentului, care a surprins scena zgârierii exteriorului maşinii, nu şi pe cea a înţepării cauciucurilor. 

Reamintim că pneurile au fost atât de rău găurite cu un corp ascuţit, încât a fost nevoie să pună nişte „dopuri” în orificii, ca să poată duce autoturismul la service. Cum era firesc, noi am vrut să avem în această relatare şi punctul de vedere al celui incriminat de fapta reprobabilă. Vineri dimineaţă, l-am căutat pe Constantin Dragomir la domiciliu, pentru a obţine versiunea acestuia despre cele întâmplate. La interfon a răspuns cineva din apartament, care, auzind cine suntem, nu ne-a permis accesul pe scara blocului. Cu ajutorul unei locatare am pătruns în interiorul imobilului, dar, deşi cel puţin un membru al familiei Dragomir era acasă, dovadă că a răspuns la interfon, nu a vrut să deschidă uşa apartamentului, pentru a comunica cu noi. Prin urmare, în condiţiile refuzului familiei Dragomir de a sta de vorbă cu redactorii ziarului, nu a fost posibilă obţinerea părerii celui indicat de vecina lui Sorin Olteanu a fi autorul zgârieturilor pronunţate. 

 

The most visited gambling websites in The UK