Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Amenzi penale pentru musceleni acuzaţi de lovire

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 236

În ultimele săptămâni, Judecătoria Câmpulung a definitivat două dosare în care au fost judecaţi musceleni pentru infracţiunea de lovire. 

Primul rechizitoriu al Parchetului Câmpulung a ajuns în instanţă pe 23 mai 2017, moment în care a fost trimis în judecată Gheorghe Mădălin Furdui, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Procesul s-a derulat de-a lungul a şase termene, decizia finală fiind amânată din cauză că cel judecat sau unii martori nu s-au prezentat la proces. Hotărârea a fost dată pe 13 iunie 2016, când Gheorghe Mădălin Furdui a fost condamnat la 180 de zile amendă, pentru că l-a adresat pe Ion Iorgulescu. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile de amendă a fost de 30 de lei, urmând ca bărbatul să achite 5.400 lei, punându-i-se în vedere că, dacă nu achită amenda penală, i se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Pe latura civilă, Furdui a fost obligat să-i achite lui Ion Iorgulescu 38 de lei, despăgubiri materiale şi 962 de lei, daune morale. În seama condamnatului au fost puse şi cheltuielile judiciare către stat, de 440 de lei. Sentinţa nu a fost definitivă, părţile având posibilitatea să o atace cu apel în primele 10 zile de la comunicare.

În al doilea caz au fost implicaţi doi măţăuani, Dragoş Tiţa fiind cel judecat că l-a bătut pe Mugurel Şucu. Documentele Parchetului Câmpulung au ajuns pe rolul Judecătoriei pe 12 octombrie 2017, când a început judecarea lui Dragoş Tiţa.

Hotărârea în această speţă a fost emisă pe 2 iulie 2018, când Dragoş Tiţa a primit amendă penală în cuantum de 1.800 de lei, contravaloarea a 180 de zile amendă. Pentru bărbat a fost amânată aplicarea pedepsei pe durata a doi ani, termen de supraveghere, în care trebuie să se supună mai multor măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile precum şi întoarcere; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 

La termenul din 26 februarie 2018, persoana vătămată, Mugurel Şucu a depus la dosar o cerere prin care a precizat că valoarea pretenţiilor sale civile se ridică la 10.000 de lei, din care 2.000 de lei, daune materiale şi 8.000 de lei, daune morale, pentru dovedirea acestor pretenţii materiale şi morale, prezentând spre audiere doi martori. Dar, în hotărârea finală, judecătorul de caz a admis în parte cererea lui Şucu, obligându-l pe Dragoş Tiţa să-i achite 33 de lei, despăgubiri civile şi 3.000 de lei, despăgubiri morale, plus încă 700 de lei, cheltuieli de judecată. Şi cheltuielile judiciare către stat au fost puse tot în contul celui condamnat, acestea ajungând la 1.000 de lei.

În primele 10 zile de la comunicarea minutei, părţile au termen să atace această hotărâre. 

The most visited gambling websites in The UK