Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A condus fără permis, în ţară şi străinătate, 40 de ani!

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 2151

b_400_250_16777215_10_images_2297_sofer-fara-permis3.jpgUn bărbat în vârstă de 61 de ani, care locuieşte în Câmpulung, a reuşit să sfideze toate legile şi a condus nestingherit fără permis timp de aproape patru decenii. Poliţiştii l-au depistat abia acum, după ce l-au tras pe dreapta, pentru că a forţat culoarea galbenă a semaforului într-o intersecţie din urbea musceleană. Nu mică le-a fost uluirea când au realizat că individul nu figura în baza de date ca fiind posesor de carnet de conducere, deşi acesta susţinea că a dobândit dreptul de a şofa în 1978, pe vremea când lucra în armată. Oamenii legii l-au adus la sediul Poliţiei pentru a da cu subsemnatul şi i-au întocmit dosar penal.

„Nu m-au oprit ăia în Franţa, Germania şi mă opreşte aici

b_400_250_16777215_10_images_2297_sofer-fara-permis2.jpgCulmea este, însă, alta. Bărbatul, pe numele său Nicolae Axinte, spune că a condus fără probleme şi în străinătate. Timp de 40 de ani, secretul lui a fost în siguranţă. Nimeni nu l-a bănuit că s-ar afla în ilegalitate. Până miercuri după-amiază, când a avut „ghinionul” să fie oprit de poliţiştii câmpulungeni. „Bine şefu’, nu-l deţin... Dacă dumneavoastră spuneţi nu, nu! O să verificăm şi procurorul o să spună da sau nu. Deţin permis din 1978, de 40 de ani conduc, am avut 20-30 de maşini... Acum e a doua oară când mă opreşte Poliţia. M-aţi oprit dumneavoastră şi m-au mai oprit unii la Oneşti, că nu aveam fază scurtă. Atunci, au zis că nu am oprit... a fost o altă variantă, ei au zis că nu am eu permis, dar era soţia cu mine şi am făcut dovada că era ea cu permis. Am băgat-o pe dânsa atunci, că nu am avut permis la mine, dar la procuror am făcut dovada că am avut permis din urmă. O să dovedesc şi de data asta. A fost un ghinion al meu (n.r. râdea în hohote în timp ce povestea) acum... Nu m-au oprit ăia în Franţa, Germania şi mă opreşte aici! Nu mi-a fost niciodată frică, pentru că eu am deţinut permis. Acu’, dacă nu mă găseşte, asta-i treaba... Eu am făcut diferite mutaţii, am trăit prin toate oraşele...”, le-a povestit bărbatul oamenii legii, când a fost adus la sediul Poliţiei Câmpulung pentru audieri.

„L-am luat acum 40 de ani, în cadrul armatei”

Omul este decis să îşi caute dreptatea în instanţă considerând că a fost nedreptăţit de oamenii legii. În faţa jurnaliştilor a susţinut că are nişte acte care-i vor dovedi nevinovăţia la o cabană din Bran, dar, contrar celor spuse mai înainte poliţiştilor, ne-a declarat că nu a mai avut probleme cu legea. „Am trecut pe culoarea galbenă la semafor, am tras pe dreapta, mi-au făcut un control de rutină, eu am respectat ceea ce a trebuit de la dânşii şi în final am venit la Poliţie. Dânşii fac tot ce trebuie, demersurile lor, iar după aceea se va constata că eu conduc, într-adevăr, de 40 de ani. Nu figurez aicea, dar nu-i nici o problemă, eu am dovezi. Părea mea e că sunt acasă, că am o cabană pe la Bran şi pe-acolo e posibil să mai am nişte acte vechi, de când am luat eu permisul, categoriile B, C, şi E. L-am luat acum 40 de ani, în cadrul armatei. L-am schimbat de-atunci pe ăla vechi, dar nu le-am recuperat pe ălelalte, că nu am mai lucrat pe maşini din alea mari, eu am mers numai cu B-ul. Dânşii zic acum că nu mă găsesc în baza de date, dar nu-i bai... Nu am mai fost oprit de Poliţie până acum, n-am mai avut probleme cu Poliţia. N-am condus numai în Câmpulung şi-n ţară, am mers şi în străinătate. Vineri seara am fost plecat la Bucureşti, la Otopeni, de am dus nişte colegi la aeroport. Am lucrat ca ofiţer în cadrul armatei, până după Revoluţie, în 1991, iar apoi m-am angajat la Hidroconstrucţia ca macaragiu, am lucrat pe mai multe tipuri de macarale. De-acolo am ieşit la pensie, de patru ani.”, ne-a mărturisit Nicolae Axinte. Acum, teribilistul este cercetat penal pentru conducere a unui autovehicul pe un drum public fără permis şi riscă să ajungă la închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

The most visited gambling websites in The UK