Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pericol de explozie la Gura Pravăţ!

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 992

b_400_250_16777215_10_images_2297_proiectil.jpgCopiii se jucau cu un proiectil neexplodat, extrem de periculos

Momente de panică, marţi după amiază, în comuna Valea Mare Pravăţ! Un localnic a dat alarma la 112, după ce câţiva copii, care se jucau fără nicio grijă, undeva la marginea localităţii Gura Pravăţ, au găsit un proiectil neexplodat. Potrivit specialiştilor, obuzul a fost pentru câteva ore un real pericol public, atât pentru copiii care l-au găsit, cât şi pentru cetăţenii din zonă. Proiectilul a fost ridicat de către pirotehnişti din cadrul ISU Argeş în vederea distrugerii.

Proiectil de aruncător, de calibru 54 milimetri, cu focos 

Incidentul s-a petrecut în apropierea Păstrăvăriei Nămăeşti. Mai mulţi copii, care se jucau pe malul Râului Argeşel, au găsit la un moment dat un proiectil, l-au spălat şi au început să se joace cu el. Din fericire, totul a fost observat de un grup de turişti, care au luat obuzul şi l-au transportat până în Gura Pravăţ, unde l-au predat poliţiştilor de la Secţia Rurală Valea Mare Pravăţ. Oamenii legii l-au depozitat într-un loc sigur, în incinta unui gater din zonă, până când a venit echipa de pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Specialiştii ajunşi la faţa locului au constatat că este vorba despre un proiectil de aruncător, de calibru 54 milimetri, cu focos, care data din perioada Primului Război Mondial. Proiectilul găsit, al patrulea din acest an, în zona respectivă, a fost transportat în condiţii speciale şi depozitat în siguranţă, în depozitul de muniţie al ISU Argeş, până la momentul în care va fi distrus. Având încărcătură şi focos, obuzul a reprezentat un real pericol, putând exploda dacă era manipulat incorect. În funcţie de încărcătură, ar fi putut provoca mari pagube pe o rază de circa 300 - 500 de metri. Specialiştii reamintesc că sunt interzise: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie. 

The most visited gambling websites in The UK