Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un rucărean băut a făcut circ cu poliţiştii la spital

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 1527

b_400_250_16777215_10_images_2296_rucarean.jpgCa şi cum nu ar fi fost suficient că şoferii băuţi au devenit aproape o prezenţă obişnuită pe şoselele din judeţ, nefiind zi în care poliţiştii să nu pescuiască celpuţin un astfel de exemplar în trafic, în ultima vreme, se înmulţesc şi cazurile în care respectivii îşi dau în petec atunci când sunt aduşi la spital pentru a li se recolta probe. Aşa a procedat, ieri după-amiază, şi un muscelean din Rucăr, prins de poliţişti matol la volan în localitatea natală. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a făcut un adevărat circ pe holul Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal, în momentul în care a fost dus să i se recolteze probele biologice, fiind cu greu potolit de oamenii legii. 

Abia mai mergea

Ion Neculaie a băut, ieri, cu spor, încă de dimineaţă, ţuică, după cum avea să recunoască, undeva prin centrul comunei Rucăr, aşa că, în jurul prânzului, abia se mai ţinea pe picioare şi cu greu mai putea să articuleze două vorbe. Cu toate astea, s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, Dacia Familia, încercând să ajungă acasă. Atât de băut era, încât abia mai controla maşina, mergând în zig zag, într-o treaptă inferioară de viteză şi riscând oricând să producă un accident de circulaţie. Bărbatul a fost la un pas de a lovi câteva maşini, aflate în trafic ori staţionate, fiind luat la ochi de câţiva localnici, care au mers la Postul de Poliţie şi au dat alarma. „Abia mai mergea, darămite să mai şi conducă. Nu nimerea cheia în contact, s-a chinuit un pic şi a plecat cu frâna de mână trasă. Mergea pe drum ca pi...l boului, mă mir cum nu a lovit pe cineva!”, ne-a mărturisit un rucărean, martor la cele întâmplate. După ce au fost sesizaţi de cetăţeni, un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală din Rucăr a pornit pe urmele conducătorului auto, reuşind să-l prindă pe o stradă lăturalnică, în apropierea casei, unde rămăsese suspendat într-un şanţ. „Când a auzit că vin poliţiştii cu sirenele date drumul, a apucat-o pe o stradă laterală, ca să ajungă acasă. Nu a mai nimerit drumul şi a scăpat în şanţ, rămânând suspendat. Acolo l-au prins!”, ne-a mai declarat martorul din Rucăr.

„Dulamă e de vină!”

Agenţii şi-au dat imediat seama că bărbatul era rupt de beat şi de realitate, aşa că l-au pus să sufle în etilotest, dar nu a fost în stare. Drept urmare, conducătorul auto a fost invitat să meargă la spital, la Câmpulung, pentru a i se recolta probe de sânge. Cum nu a avut încotro, dar nici puterea să se opună, Ion Neculaie a venit la spital, unde a început circul. Iritat de ceea ce i s-a întâmplat, bărbatul încerca să-şi dovedească nevinovăţia şi dădea vina pe poliţişti că au făcut abuz. „N-am băut nimic... O bere... Eram în maşină, nu ştiu de ce m-a luat... Dulamă e de vină... N-am făcut nimic... Nu ştiu de ce m-au luat... Eeee, am mai băut şi nişte ţuică, vreo două sute...”, sunt doar câteva dintre cuvintele pe care am reuşit să le desluşim din spusele bărbatului. 

A început apoi să se ia de poliţişti, de asistente, însă, în cele din urmă, i s-au luat cele două probe biologice, aşa că chinul s-a terminat şi pentru el, dar şi pentru oamenii legii, care l-au adus la sediul Poliţiei pentru declaraţii. Pentru fapta sa, Ion Neculaie s-a ales cu permisul suspendat, dar şi cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 

The most visited gambling websites in The UK