Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şase stăpâni de sclavi au contestat decizia Tribunalului

  • Written by Mircea SIMIONESCU
  • Hits: 988

b_400_250_16777215_10_images_2296_stapani-de-sclavi.jpgŞase stăpâni de sclavi de la Berevoeşti, patru bărbaţi şi două femei, au fost condamnaţi pentru trafic de persoane, primind pedepse între 5 ani şi 4 luni şi 14 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată de Tribunalul Argeş pe 2 mai 2018, iar romii condamnaţi au contestat-o la Curtea de Apel Piteşti, până la definitivarea cauzei, aceştia rămânând în arest la domiciliu.

Primul termen al apelului s-a ţinut pe 25 iunie, care s-a terminat cu constatarea de către instanţă a legalităţii şi temeiniciei arestului la domiciliu pentru inculpaţii Iosif Ursu, Florica Ursu, Costinel Ionuţ Furdui, Marian Marinoiu, Lenuţa Mădălina Păun şi Daniel Grancea, măsură care a fost menţinută până la termenul intermediar, stabilit pentru data de 7 august 2018. Tot lunea trecută, magistratul de caz a fost de acord cu cererea Lenunţei Mădălina Păun, căreia i-a acordat dreptul de a merge în fiecare zi de miercuri, între orele 10.00 şi 12.00, la Dispensarul Comunal Berevoeşti. Următorul termen a fost stabilit de Curtea de Apel Piteşti pentru 1 octombrie 2018.

Vă reamintim ce condamnări cu executarea pedepsei în regim de detenţie au primit, pentru trafic de persoane, cei şase rudari din satul Gămăceşti: Costinel Ionuţ Furdui, de 33 ani: 14 ani (acesta i-a exploatat pe Ioan Bădescu, Marian Cotigă, Cristian Constantin Cojocărelu, Gheorghe Drăgan şi Ion Popa); Iosif Ursu, de 49 de ani: 11 ani (acesta s-a folosit de serviciile lui Ioan Bădescu, Marian Cotigă, Gheorghe Drăgan şi Ion Popa); Marian Marinoiu, de 29 de ani: 10 ani (pentru că i-a batjocorit pe Viorel Nasta, Ion Mită şi Paul Avram); Daniel Grancea, de 40 de ani: 9 ani (pentru că l-a exploatat pe Ionel Ştefan Iordache); Florica Ursu, de 49 de ani: 8 ani (după ce i-a bătut şi umilit pe Ioan Bădescu, Marian Cotigă, Gheorghe Drăgan şi Ion Popa); Lenuţa Mădălina Păun, de 30 de ani: 5 ani şi 4 luni (după ce i-a exploatat pe Viorel Nasta şi Ion Mită).

În afară de executarea pedepsei cu închisoarea, ţiganii de la Gămăceşti au fost puşi de judecători să achite 820.000 de lei, despăgubiri pentru cei nouă sclavi pe care i-au exploatat, astfel: 

*Lui Ioan Bădescu, Marian Cotigă, Gheorghe Drăgan şi Ion Popa să le fie viraţi câte 90.000 de lei de la Iosif Ursu, Florica Ursu şi Costinel Ionuţ Furdui;

*Cristian Cojocărelu va primi de la Costinel Ionuţ Furdui 90.000 lei;

*Viorel Nasta şi Ion Mită vor avea câte 90.000 lei de la Marian Marinoiu şi Lenuţa Mădălina Păun;

*Paul Avram trebuie să intre în posesia a 90.000 lei de la Marian Marinoiu;

*Ionel Ştefan Iordache va încasa 100.000 lei de la Daniel Grancea.

 

The most visited gambling websites in The UK