Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Condamnată pentru agresarea unui jandarm! O tânără din Lereşti a fost condamnată la închisoare, după ce i-a adus injurii unui jandarm care îşi exercita atribuţiile de serviciu.

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 2536

b_400_250_16777215_10_images_2296_agresare-jandarm.jpgTotul s-a derulat în timp ce oamenii legii au depistat în localitate mai multe persoane care transportau cu atelajele material lemnos, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport. În timpul întocmirii documentelor de sancţionare contravenţională, Emanuela Mărunţelu, ca să-şi apere partenerul de viaţă, care era unul dintre cei prinşi cu lemne furate, a încercat să-l împiedice pe unul dintre jandarmi, Sorin Alexandru Popescu, de la Detaşamentul Câmpulung al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş „Basarab I”, să menţină ordinea publică, să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

Pentru fapta sa, dar şi pentru că a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul Câmpulung, Emanuela Mărunţelu a primit o pedeapsă de şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani. În decursul termenului de supraveghere trebuie să se supună următoarelor măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe lângă acestea, Judecătoria Câmpulung a obligat-o pe Emanuela Mărunţelu să presteze 30 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Lereşti. Femeia a fost pusă să suporte cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 500 de lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

O situaţie similară s-a petrecut în noiembrie, anul trecut, în satul Piatra, din comuna Stoeneşti. Atunci, poliţiştii de la Secţia Rurală Rucăr, jandarmii de la Detaşamentul 7 Câmpulung şi un organ silvic au prins două persoane care tăiaseră mai mulţi arbori, pe care urmau să-i încarce într-o autoutilitară. Poliţiştii au întocmit documentele de constatare potrivit competenţelor, iar jandarmii musceleni au sancţionat contravenţional trei bărbaţi, rude ale celor care voiau să fure lemnele. Aceştia au primit fiecare câte 4.500 de lei, pentru fapte care au încălcat normele de convieţuire socială, dar şi de linişte şi ordine publică. Mai precis, cei trei au împiedicat jandarmii să menţină ordinea publică, dar şi să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu privind legitimarea şi conducerea la sediul Poliţiei a suspecţilor. Pe lângă asta, bărbaţii au mai fost amendaţi pentru că au adresat injurii şi au făcut semne obscene forţelor de ordine. 

The most visited gambling websites in The UK