Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cazul „Hoţii au legat paznicii ca să poată fura” Fiul, arestat preventiv, tatăl, sub control judiciar

  • Written by Alex BARBU
  • Hits: 927

b_400_250_16777215_10_images_2296_hoti.jpgAlte trei persoane implicate în acest caz sunt cercetate sub control judiciar

Aşa după cum v-am informat, pe 27 iunie, poliţiştii musceleni, împreună cu efective de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat percheziţii în mai multe locuinţe din judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Olt, ai căror proprietari sunt bănuiţi că au legătură, direct sau indirect, cu comiterea mai multor infracţiuni de furt comise în dauna unor societăţi comerciale, începând din luna ianuarie a acestui an şi până în prezent. Prejudiciul total se ridică la peste 50.000 de lei, hoţii dând spargeri la peste 15 societăţi comerciale. Un autoturism Ford Focus a fost confiscat, iar 11 persoane au fost ridicate şi duse la audieri, la sediul Poliţiei Câmpulung. Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar a doua zi au fost aduşi în faţa instanţei, în vederea luării unei măsuri preventive. Unul dintre ei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar celălalt va fi cercetat în continuare sub control judiciar.

Vasile Cătălin M., capul răutăţilor

Forţele de intervenţie au efectuat 12 percheziţii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, acţiunea desfăşurându-se în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi complicitate la furt. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - iunie 2018, cei în cauză ar fi pătruns prin efracţie în societăţi comerciale situate pe raza judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Olt, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul este estimat la peste 50.000 de lei. Ei operau, în special, la firmele care comercializau fier vechi, fiind interesaţi de bunuri din cupru şi aluminiu, pe care ulterior le valorificau. Nu refuzau, însă, nici banii şi nici alte bunuri care puteau să le aducă venituri consistente. Valoarea bunurilor recuperate de poliţişti depăşeşte suma de 20.000 de lei. În urma administrării probatoriului, doi bărbaţi în vârstă de 27 de ani, respectiv 45 de ani, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Este vorba de Vasile M., de 45 de ani, din Ştefăneşti, şi fiul acestuia, Vasile Cătălin M., de 27 de ani. Cei doi au fost prezentaţi a doua zi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea luării unei măsuri preventive. Vasile Cătălin M., care se pare că a fost capul răutăţilor, a ajuns în faţa instanţei şi a primit un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tatăl său va fi cercetat în continuare sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bărbatul de 30 de ani, tot din Ştefăneşti, reţinut de către IPJ Vâlcea, în urma activităţilor desfăşurate în aceeaşi cauză, a primit, la rândul său, tot control judiciar. De asemenea, încă doi bărbaţi, de 28, respectiv 31 de ani, ambii din Ştefăneşti, sunt cercetaţi sub control judiciar. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a autorilor. Surse din rândul anchetatorilor ne-au informat că, în Argeş, hoţii au dat lovituri la societăţi comerciale din Stâlpeni, Valea Mare Pravăţ şi Stoeneşti, printre firmele păgubite numărându-se şi cea a primarului din Stâlpeni, Gabi Şerbănoiu. În vizor a fost luat şi magnatul Nicolae Ivănescu, căruia indivizii i-ar fi furat circa 200.000 de euro. Autorii furturilor sunt indivizi fără scrupule, de etnie romă, care nu au ezitat să-i lege pe paznicii societăţilor din Stâlpeni şi Valea Mare Pravăţ. Tăinuitorii sunt din Piteşti şi Târgovişte, tot de etnie romă.

The most visited gambling websites in The UK