Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Au de achitat aproape 35.000 lei! Hoţii de locuinţe din Albeşti, condamnaţi

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1875

 

b_400_250_16777215_10_images_2294_hoti1.jpgInstanţa de la Câmpulung s-a pronunţat în dosarul de furt al celor trei tineri din Albeştii de Muscel, toţi în vârstă de doar 19 ani. Unul dintre tineri a primit condamnare cu executare, iar ceilalţi doi, cu suspendarea executării pedepsei, plus că au fost obligaţi să achite peste 30.000 de lei, daune morale şi materiale celor 14 persoane, părţi vătămate în proces.

b_400_250_16777215_10_images_2294_hoti2.jpgIndivizii au furat din cel puţin 10 societăţi comerciale şi locuinţe

Poliţiştii musceleni au descins pe 17 aprilie 2018 în mai multe locuinţe din comunele Albeştii de Muscel, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Rucăr şi Valea Mare Pravăţ, ai căror proprietari au fost bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt comise din decembrie 2017 şi până în aprilie 2018. La percheziţii au participat şi poliţişti de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Forţele de intervenţie au efectuat 12 percheziţii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, acţiunea desfăşurându-se în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, tăinuire şi complicitate la furt. Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, cei în cauză ar fi pătruns prin efracţie în locuinţe şi societăţi comerciale situate în judeţul Argeş, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 45.000 de lei. Nouă persoane suspecte şi mai mulţi martori au fost conduşi la sediul Poliţiei Câmpulung pentru audieri, două dintre ele, care au încercat să fugă, fiind încătuşate. Indivizii au fost suspecţi ca fiind autorii a cel puţin 10 furturi din societăţi comerciale şi locuinţe. Ei operau, în special, la firmele care comercializau băuturi alcoolice şi ţigări, dar şi în gospodării unde se aflau anexe în care erau depozitate scule şi unelte. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au găsit acasă la suspecţi mai multe bunuri, printre care: motoferăstraie, motocositoare, motociclete enduro, motoscutere, aparatură electronică şi electrocasnică, roabe, bidoane din plastic, tuciuri, aparate de sudură, roţi de maşini, etc. Cele mai multe bunuri au fost furate din Albeştii de Muscel.

b_400_250_16777215_10_images_2294_hoti.jpg 

Un tânăr condamnat cu executare, ceilalţi doi, cu suspendare

După percheziţii, la sediul Poliţiei Câmpulung, pentru audieri, au ajuns 12 persoane, suspecţi şi martori. Dintre aceştia, patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, la sfârşitul zilei de 17 aprilie, iar a doua zi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Astfel, Marcel Alexandru Aron, de 24 de ani, din Bughea de Sus, a fost cercetat sub măsura controlului judiciar, iar Costinel Ionuţ Cârstea, de 19 ani, George Gabriel Diaconu, de 19 ani, şi Sebastian Dragoş Vulpoi, de 18 ani, toţi din Albeştii de Muscel, au ajuns în faţa instanţei de la Câmpulung, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul Completului de drepturi şi libertăţi a fost de acord cu propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi a dispus arestarea preventivă a celor trei pe o durată de 30 de zile, durată care s-a prelungit până la pronunţare.

Cercetările în dosarul penal care i-a vizat pe cei trei inculpaţi, Costinel Ionuţ Cârstea, George Gabriel Diaconu şi Sebastian Dragoş Vulpoiu au fost realizate de poliţiştii Secţiei Rurale Schitu Goleşti. La finalizarea lor, rechizitoriul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung, care i-a trimis în judecată pe tineri, pentru furt calificat.

La sfârşitul săptămânii trecute, la primul termen de judecată, magistratul de caz a dat sentinţa în acest caz. 

Costinel Ionuţ Cârstea a primit 2 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie. George Gabriel Diaconu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, iar Sebastian Dragoş Vulpoi, la un an şi 8 luni, cu suspendarea executării pe o perioadă de supraveghere de 4 ani. Pentru aceştia din urmă, instanţa a stabilit mai multe reguli pe care să le respecte pe durata termenului de încercare, plus că le-a impus să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Albeştii de Muscel, George Gabriel Diaconu - 120 de zile, iar Sebastian Dragoş Vulpoi - 60 de zile. Pentru Diaconu şi Vulpoi, magistratul a dispus punerea lor în libertate, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză.

Pe latura civilă, instanţa a consemnat că Sebastian Dragoş Vulpoi s-a împăcat cu o parte dintre persoanele vătămate, Ion Ilinca, Bucur Dorel Negru şi Ion Stoica, care nu au mai avut de la el nicio pretenţie materială.

În schimb, Costinel Ionuţ Cârstea a fost obligat să plătească părţilor vătămate aproape 30.000 de lei, daune materiale şi morale, astfel: lui Gheorghe Gănescu - 420 lei; lui Bucur Dorel Negru - 10.300 lei; Danielei Ţigău - 400 lei; lui Ion Ilinca - 3.800 lei; lui Ion Năstase - 2.765 lei; lui Ion Stoica - 1.360 lei; lui Cristinel Vuţei - 300 lei; lui Ioan Matei - 3.300 lei; Teodorei Năstase - 300 lei. Plus că, împreună cu Sebastian Dragoş Vulpoi, va achita lui Ion Banu suma de 1.800 lei.

George Gabriel Diaconu trebuie să-i vireze lui Nicolae Cumpănăşoiu suma de 700 lei; împreună cu Costinel Ionuţ Cârstea, va achita 1.300 lei către Gheorghe Coman; 1.520 lei către Veruţa Gava; 2.500 lei către Ion Ilinca; şi cu Sebastian Dragoş Vulpoi, va transmite către Cătălin Mihail suma de 800 lei. Prin hotărârea din 22 iunie, fiecare inculpat a fost obligat să achite câte 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicarea minutei. 

The most visited gambling websites in The UK