Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Sătenii, în continuare sub teroare! Ursul dă târcoale în fiecare seară gospodăriilor din Valea Urdii

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1531

b_400_250_16777215_10_images_2293_Clipboard17.jpg

În ultimele zile, a mai omorât o capră şi două oi

Teroarea continuă în satul Valea Urdii! Deşi a fost hăituit câteva seri la rând de ciobani şi câţiva săteni, aceştia încercând să-l îndepărteze de localitate, ursul pare de neclintit, spre disperarea oamenilor, care nu mai ştiu ce măsuri să ia pentru a ţine dihania departe de zonele locuite. Reamintim că, dincolo de faptul că s-a plimbat fără frică pe drumurile din sat, fiara a omorât zeci de animale, oi, miei şi porci, dând atacul şi la beciurile gospodinelor în căutare de dulceaţă şi alte produse conservate în casă.

De vineri, 15 iunie, de când am mers în documentare la Valea Urdii, ursul a venit în fiecare seară în localitate şi la stânele din jur, sfârtecând o capră şi două oi. Oamenii spun că e vorba de aceeaşi sălbăticiune, neagră la culoare, cu o pată galbenă după ceafă. „De atunci, de când aţi fost dumneavoastră la noi, a venit în fiecare seară. A omorât o capră, la Valea Urdii, lângă gospodăria lui Dobrin Senică, cel cu porcul. Era proprietarul cu ele la păscut, dar nu a avut ce să-i facă. A mai luat la Dealul Sasului, de la o stână, un cârlan şi o oaie, ce să mai... S-a învăţat aici şi vine noapte de noapte şi strică, nu lasă oamenii să doarmă. Ieri de dimineaţă (n.r. 19 iunie) s-a întâlnit un cioban din Dealul Sasului cu ursul, l-a văzut şi cică ar fi de culoare neagră, cu o pată galbenă după ceafă. La mine a dat târcoale şi vineri noaptea, şi sâmbătă noaptea (n.r. pe 15, respectiv 16 iunie), dar nu mi-a mai luat nimic. Am pus la ţarcul de unde mi-a luat prima dată o oaie un gard electric, conectat la o baterie de maşină. Am pus gard până mai sus, să nu vină aproape de animale. El a tot dat roata, dar n-a mai intrat să strice. De la mine s-a dus la o vecină de-a mea şi s-a urcat într-un cireş, a auzit fata. Nu are nici câine, nici telefon cu credit. Cred că s-a pitit în casă, că are şi un copil mic. Râcâie şi în pământ, să caute furnici, v-am trimis o poză cu locul unde a săpat.”, ne-a mărturisit Cristina Tiucă, soţia unui crescător de animale din zonă. Ca şi când nu ar fi fost de ajuns atacurile ursului, la Valea Urdii şi-au făcut simţită prezenţa şi lupii. „Vineri seara, în ziua când aţi venit dumneavoastră, după ce am făcut gardul electric, a venit şi lupul, ne-am întâlnit cu el. A venit până la strungă, dar l-au simţit câinii şi a fugit. Era mare şi roşcat. Eu cred că era şacal din ăla auriu, că am citit pe Internet, dar lumea zice că nu e la noi aşa ceva. Cred că lumea e proastă!”, ne-a mai povestit femeia. Sătenii se tem acum ca nu cumva ursul să intre peste ei în case, punându-le şi lor viaţa în pericol, şi cer insistent autorităţilor să ia măsuri pentru alungarea acestuia din zonă. Reamintim că nu e prima dată când urşii atacă gospodăriile muscelenilor în căutare de hrană. Nu au lipsit nici atacurile asupra oamenilor, numeroase persoane ajungând la spital în stare gravă, după ce au dat „nas în nas” cu sălbăticiunile. Anul trecut, în toamnă, un bărbat din Aninoasa a fost omorât de un urs în timp ce se afla la vânătoare. 

 

The most visited gambling websites in The UK