Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În instanţă, după ce a accidentat mortal un profesor

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 685

b_400_250_16777215_10_images_2293_Clipboard12.jpgUn tânăr din Stâlpeni a accidentat cu maşina un profesor de Matematică, victima decedând la spital, la trei zile după incident. Moartea cadrului didactic a făcut ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată din vătămare corporală în ucidere din culpă.

În după amiaza zilei de 7 octombrie 2016, Cornel Paraschiva, de 61 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi profesori de Matematică din Mioveni, se afla la Stâlpeni, unde deţinea o casă în satul Rădeşti. Bărbatul mergea pe acostamentul DN 73. Ploua foarte tare şi, cu toate că zona este prevăzută cu trotuar, profesorul se deplasa pe marginea şoselei care leagă Piteştiul de Câmpulung, fiindcă nu avea pe unde trece şanţul betonat pentru colectarea apelor pluviale. El a fost ajuns din urmă de un Volkswagen Golf, condus de Lucian Mihai Dobrescu, în vârstă de 22 de ani, din Stâlpeni, care se îndrepta către Câmpulung. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina l-a lovit pe bărbat, după care a trecut peste şanţul din beton şi s-a oprit la circa un metru distanţă de o cruce amplasată pe marginea şoselei, semn că acolo avusese loc un accident mortal. În urma loviturii puternice, victima s-a ales cu fracturi la ambele picioare. Omul a fost transportat la spital, în stare deosebit de gravă, medicii stabilind că avea şi traumatisme craniene. Potrivit agenţilor de la Circulaţie, se pare că tânărul conducător auto ar fi adormit la volan. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de vătămare corporală din culpă. Din păcate, după trei zile de agonie, pe 10 octombrie 2016, profesorul Paraschiva a decedat pe patul de spital. Tată a doi copii şi bunicul a doi nepoţei, cu doar o săptămână înainte de accident, respectivul cadru didactic fusese socru-mare. Ca urmare a morţii acestuia, poliţiştii au schimbat încadrarea juridică a faptei în ucidere din culpă, iar şoferul a fost cercetat în stare de libertate. Pe 15 iunie 2018, vinerea trecută, rechizitoriul Parchetului a ajuns la Judecătoria Câmpulung, în acest fel începând judecarea tânărului conducător auto, Lucian Mihai Dobrescu, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Ca părţi civile în dosar s-au constituit soţia, Doina Paraschiva, şi cei doi copii ai cadrului didactic, Florin Adrian Paraschiva şi Carmen Georgiana Verdete, dar şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Euroins Asigurare Reasigurare SA. Chiar dacă a fost înregistrat dosarul, nu s-a stabilit un prim termen de judecată. 

 

The most visited gambling websites in The UK