Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Instanţa a hotărât: hoţul de lemne de la Lăzăreşti va fi urmărit penal şi pentru ultraj

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 606

b_400_250_16777215_10_images_2293_Clipboard11.jpgInfractorul a ameninţat-o pe agenta Georgiana Andreea Tănase că-i crapă capul cu o bâtă

Scene incredibile la Schitu Goleşti, la începutul anului, în satul Lăzăreşti! Poliţiştii din localitate au fost ameninţaţi de mai mulţi romi, care au încercat şi să-i lovească, dar au fost opriţi cu un foc de armă tras în plan vertical. 

Incidentul s-a petrecut pe 20 ianuarie, după ce doi agenţi, aflaţi în timpul orelor de serviciu, au oprit o căruţă încărcată cu material lemnos, pentru care proprietarul, Sorin Dumitrache, nu deţinea documente de provenienţă şi transport. Urmând procedurile, Sorin Dumitrache a fost îndrumat să meargă cu atelajul la Cantonul Silvic Furnicoşi, pentru a descărca lemnele, dar acesta a încercat să fugă, acroşând cu căruţa bara maşinii de Poliţie. Rudarul a fost depistat de poliţişti pe un drum care s-a înfundat, unde a fost nevoit să se oprească, fiind rugat iarăşi să ducă lemnele la cantonul silvic. Dar bărbatul, în loc să se conformeze, a devenit recalcitrant, ameninţând poliţiştii: „Vă dau cu toporul în cap!”, „Dacă îmi luaţi căruţa, vă omor!”

Agresorul, oprit cu un foc de armă

Apoi a încercat din nou să se sustragă, fapt pentru care poliţiştii au folosit spray-ul lacrimogen, mai ales că individul lăsa impresia că vrea să lovească autospeciala de Poliţie. Fără atelaj, Sorin Dumitrache a reuşit să fugă, dar s-a întors în scurt timp, cu un grup de persoane din comunitatea din care face parte, printre care şi Viorel Onică. Acesta din urmă a preluat frâiele conflictului, din poziţia de lider, adresându-i agentei Georgiana Andreea Tănase ameninţări de genul: „Vă omor!”, „Vă dau cu toporul în cap!”, „Dacă îţi dau un pumn, te omor!” Văzând că nu o intimidează, dar şi că poliţista îl filmează cu telefonul mobil, Viorel Onică şi-a descheiat pantalonii şi şi-a arătat fundul şi organul genital, adresând şi cuvinte obscene.

Totul a culminat când Viorel Onică, zis „Relu”, a luat din căruţă o bâtă de peste doi metri, pe care a ridicat-o deasupra capului, ameninţând în continuare: „Vă fac praf maşina!”, îndreptându-se cu ea şi către agenta de Poliţie, strigând: „Fă, îţi crăp capul!”

Văzându-şi colega ameninţată, agentul Ion Alexandru Ghica şi pădurarul silvic Cristian Şipoteanu au scos din tocuri pistoalele din dotare. Poliţistul l-a somat pe agresor să înceteze acţiunea violentă, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, dar Viorel Onică continua să agite bâta, simulând mişcări de lovire îndreptate către agenta Tănase. După ce a mai fost avertizat de poliţist să se culce la pământ, Viorel Onică a aruncat lemnul şi a început să se retragă prin mulţime. Prin plecarea lui Onică, incidentul a încetat, dar poliţista Georgiana Andreea Tănase a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit un atac de panică. 

Viorel Onică, trimis în judecată pentru ultraj

În cauză a fost sesizat Parchetul Câmpulung, care a deschis un dosar penal pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, iar Viorel Onică a fost reţinut pentru 24 de ore, după care s-a dispus continuarea cercetărilor cu el sub măsura controlului judiciar timp de 60 de zile, care a încetat pe 7 aprilie 2018.

După definitivarea rechizitoriului, Viorel Onică a fost trimis în judecată pentru ultraj, parte vătămată fiind poliţista Georgiana Andreea Tănase. În schimb, pentru cel care a fost prins deţinând ilegal lemnele şi care, la rândul lui, i-a ameninţat pe oamenii legii, Parchetul a cerut Judecătoriei Câmpulung confirmarea renunţării la urmărirea penală, pentru că ar fi adresat ameninţări cu caracter general. La această decizie a contat şi faptul că Sorin Dumitrache nu a avut nici antecedente penale.

Completul Penal a dat decizia definitivă marţi, 19 iunie 2018, respingând solicitarea Parchetului pentru renunţarea la urmărirea penală, pentru ultraj, a lui Sorin Dumitrache, dispunând trimiterea cauzei la procuror, pentru a pune în mişcare acţiunea penală şi a se completa urmărirea penală.

 

The most visited gambling websites in The UK