Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După ce s-au bătut, doi puşti au ajuns la judecată

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 570

Doi copii, buni sportivi, au ajuns cu părinţii în instanţă după ce s-au luat la bătaie. Cel mai mare, C.I.F., de 16 ani, l-a lovit pe celălalt, G.A., de 15 ani, acesta din urmă având nevoie de îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, din Bucureşti.

Încăierarea s-a petrecut anul trecut, când a fost constituit şi dosarul de cercetare penală, înregistrat la Judecătoria Câmpulung, care l-a trimis în judecată pe C.I.F. pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În proces au fost citaţi şi părinţii celor doi minori, ca părţi responsabile civilmente, iar Spitalul „Marie Curie” s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare ale băiatului, care a avut nevoie de investigaţii medicale.

Judecata s-a derulat pe parcursul a şase termene, la unul dintre ele, partea vătămată, G.A., s-a constituit parte civilă cu suma de 1.000 de lei, daune materiale, şi 20.000 de euro, daune morale. Chiar a fost solicitată magistratului o amânare, pentru ca părţile să ajungă la o înţelegere cu privire la despăgubiri, dar s-a constatat că nu s-a putut stabili un acord. Aşa că instanţa s-a pronunţat pe 4 iunie 2018, aplicându-i inculpatului minor, C.I.F., măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de cinci luni, cu începere de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire. În această perioadă, pentru adolescent s-au stabilit câteva măsuri pe care să le respecte: să frecventeze cursurile şcolare; să nu se apropie şi să nu comunice cu G.A.; şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta. 

Pe latura civilă, judecătorul a admis în parte pretenţiile băiatului bătut şi ale familiei, în sensul că l-a obligat pe inculpatul minor, împreună cu părinţii, să-i plătească 1.000 de lei, despăgubiri civile, şi 7.000 de euro, cu titlul de despăgubiri morale. Agresorul a mai fost pus să suporte cheltuielile de spitalizare privind persoana vătămată, aprobate pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, în sumă de 4.383,23 lei, dar şi cheltuielile judiciare către stat, de 300 de lei.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei, lucru care s-a şi întâmplat, pe 8 iunie 2018, fiind primit deja recursul celui condamnat, C.I.F. „E.M.”

 

The most visited gambling websites in The UK