Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cu instructorul lângă el, elev al şcolii de şoferi, prins de radar cu 122 kilometri la oră

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1203

b_400_250_16777215_10_images_2290_elev-prin-cu-radar.jpgPoliţiştii s-au confruntat, sâmbătă, pe DN 73, cu o situaţie inedită. Un tânăr, elev al unei şcoli de şoferi, a fost prins de aparatul radar când gonea cu 122 de kilometri la oră, deşi viteza maximă admisă pe acel sector de drum este de 50 de kilometri la oră. Învăţăcelul a scăpat nesancţionat, dar instructorul va trage toate ponoasele.

Sâmbătă dimineaţă, Neculae S., de 62 de ani, instructor afiliat pe lângă o şcoală de şoferi din Piteşti, a început orele de condus cu elevul său, Alin Iulian A., de 22 de ani, care se pregătea să obţină permisul de conducere, ambii fiind câmpulungeni. În timp ce se îndrepta spre Piteşti, la volanul unui Peugeot 306, cursantul a apăsat cam tare pedala de acceleraţie, deşi instructorul era lângă el, şi a fost prins de radar cu viteza de 122 de kilometri la oră, în localitatea Ţiţeşti. Tânărul vitezoman, care, în câteva zile, urma să susţină proba practică, pentru a obţine permisul de conducere, a spus că-i pare rău, fără a face alte comentarii, în schimb, instructorul a venit cu explicaţia: „Pe 22 are oraşul. O clipă de neatenţie… a intrat în depăşire, viteza a fost în momentul depăşirii. Mă duceam cu el să fac câteva ore de conducere, pentru că, de mult timp, nu a mai condus.” Cât despre viteza excesivă, elevul nu a păţit nimic, însă instructorului i-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, Neculae S. fiind direct răspunzător de greşelile elevului. În plus, bărbatul a fost amendat cu 2.900 de lei, iar, timp de trei luni, nu va mai putea desfăşura activitatea de instructor, fiind obligat să predea atestatul cât timp are permisul suspendat. Cu ocazia verificărilor, au mai fost depistate nereguli la actele maşinii cu care circula instructorul, astfel, poliţiştii au notificat Registrul Auto Român, Reprezentanţa Argeş. Concret, deşi autoturismul venise cu dublă comandă direct din Germania, proprietarul nu deţinea documentul de agreere, prin care să fie permisă utilizarea ca maşină de şcoală. „Un elev aflat în timpul pregătirii pentru obţinerea permisului de conducere auto a fost înregistrat de aparatul radar, pe Drumul Naţional 73, în localitatea Ţiţeşti, având viteza de 122 de kilometri pe oră. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au luat măsurile legale atât împotriva elevului, care a condus, cât şi împotriva instructorului.”, a transmis inspectorul principal Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. 

The most visited gambling websites in The UK