Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-a amânat decizia recursului în dosarul triplei crime de la Stoeneşti

  • Written by E.M.
  • Hits: 545

b_400_250_16777215_10_images_2290_criminal-stoenesti.jpgPe 7 iunie, la Curtea de Apel Piteşti s-a derulat un nou termen în dosarul triplei crime de la Stoeneşti, care s-a terminat cu amânarea pronunţării pentru 19 iunie. Acţiunea s-a mutat la instanţa superioară, după ce Tribunalul Argeş a dat hotărârea, prin care l-a condamnat la detenţie pe viaţă pe Pavel Laurenţiu Durleci, iar pe fratele şi tatăl acestuia, Doru Vasile şi Dorel Durleci, i-a achitat de acuzaţia de omor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, avocatul familiei Durleci şi rudele celor omorâţi, Narcisa Tinca, Puiu şi Elena Durleci, au contestat-o. Între timp, în decembrie 2017, condamnatul la închisoare pe viaţă, Pavel Laurenţiu Durleci, a murit, dar procesul şi-a continuat calea, amânându-se luarea unei decizii din lipsa unei copii a raportului de necropsie a tânărului, eliberată de Serviciul Medico-Legal Argeş.

Conform săptămânalului „Jurnal de Argeş”, după cinci luni de la moartea lui Pavel Laurenţiu Durleci, tânărul care, în primăvara anului 2016, a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), pe tatăl acesteia, Filip Tinca (37 ani), şi pe bunicul fetei, Paul Durleci (57 ani), avocatul autorului triplului asasinat a intrat, în sfârşit, în posesia raportului de necropsie, raport care conţine şi mult aşteptatul rezultat al examenului toxicologic efectuat la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti. Potrivit concluziilor documentului, moartea deţinutului decedat pe 29 decembrie 2017, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde a fost transferat, în stare gravă, de la Penitenciarul Mioveni, a fost violentă. Raportul exclude indirect varianta sinuciderii, dar lasă în continuare neelucidată cauza morţii şi alimentează suspiciunile potrivit cărora Pavel Laurenţiu Durleci ar fi fost bătut în celulă. Pe scurt, documentul arată că leziunile traumatice identificate pe trupul său s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur sau ca urmare a manipulării în timpul resuscitării”.

Avocatul familiei, Florentin Sorescu, suspectează că lui Pavel Laurenţiu Durleci i-a fost aplicată o măsură pe care gardienii o practică în penitenciarele din România: lovituri puternice în plex, violenţe care nu lasă urme, şi anunţă că va formula o plângere penală pentru infracţiunea de omor, dar şi că se va adresa Curţii Europene pentru  Drepturile Omului.

Rezultatele toxicologice au indicat prezenţa a două substanţe folosite în tratamentul bolilor psihiatrice

În raport, la secţiunea „semne de violenţă”, „Jurnal de Argeş” notează că constatările autopsiei arată că: „Cervical, posterior, în 1/3 sistală se constată o excoriaţie superficială roşiatică, de circa 2/1 cm; scalpul stâng - se constată o escoriaţie superficială roşiatică de circa 1/1 cm; hemitorace stâng - se constată o excoriaţie superficială roşiatică discontinuă, cu dispoziţie oblic-verticală, cu dimensiune 11/0,2-1 cm; toraco-lombar - se constată două excoriaţii superficiale roşiatice, dispuse oblic, de circa 6/01 cm şi 3/01 cm”.

La secţiunea „semne diverse” au fost constate cicatrici vechi la nivelul membrului superior stâng, umăr stâng, hemitorace anterior drept şi mână dreaptă, şi hiperpigmentare tegumentară constituţională. În urma constatărilor şi rezultatelor toxicologice, care au descoperit două substanţe (puse pe seama administrării tratamentului pentru problemele psihiatrice pe care Pavel Laurenţiu Durleci le avea), au fost elaborate şi concluziile raportului, unele deloc elocvente în opinia avocatului Florentin Sorescu, cel care l-a apărat în instanţă pe Pavel Laurenţiu Durleci (condamnat de instanţa de fond la închisoare pe viaţă). „Corelând constatările necropsice cu datele medicale şi cu rezultatul examenelor complementare de laborator solicitate, în contextul datelor de anchetă puse la dispoziţie, facem următoarele aprecieri: moartea numitului Durleci Laurenţiu, în vârstă de 21 de ani, a fost violentă. Aceasta s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecinţa unui trombembolism pulmonar survenit în evoluţia unei asfixii mecanice prin aspirat gastric (resuscitată în mediu penitenciar) cu encefalopatie hipoxic-ischemică secundară gravă şi stare comatoasă profundă, la o persoană cu patologie de natură psihiatrică, aflată în tratament medicamentos de specialitate. La necropsie s-au constatat leziuni traumatice, care s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur sau urmare a manipulării în timpul resuscitării, leziuni traumatice fără legătură de cauzalitate cu decesul. Examenul toxicologic efectuat în cadrul Laboratorului de Toxicologie al Serviciului Judeţean de Medicină Legală (la solicitarea medicului de la ATI) a evidenţiat prezenţa fenobarbitalului. Examenul toxicologic efectuat în cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti a evidenţiat prezenţa fenobarbitalului şi olanzapinei. Substanţele medicamentoase evidenţiate sunt utilizate în mod uzual în tratamentul afecţiunilor patologice de natură psihiatrică, administrate, cel mai probabil, ca tratament pe perioada spitalizării la Spitalul Penitenciar Mioveni, substanţe care nu au legătură de cauzalitate cu decesul.”, se arată în concluziile raportului.

Avocatul Florentin Sorescu e hotărât să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest caz

La cinci luni de la deces, moartea autorului triplei crime de la Stoeneşti, la două zile de la transferarea lui, în stare gravă, de la Spitalul Penitenciar Mioveni, lasă, în continuare, multe semne de întrebare. „În opinia mea, raportul de necropsie este lăsat în coadă de peşte. Exclude varianta sinuciderii şi concluzionează că moartea a fost violentă, fără a indica modul probabil în care a fost produsă. Pe scurt, ce anume a determinat insuficienţa respiratorie? Particularităţi fiziologice sau cauze externe, de genul unor lovituri puternice în plexul stomacal? Ştim că acestea din urmă nu lasă urme, iar cei care obişnuiesc să le aplice, cu atât mai mult.”, le-a spus avocatul Florentin Sorescu redactorilor de la „Jurnal de Argeş”.

Florentin Sorescu e hotărât să meargă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest caz. „Negreşit, formulez plângere penală pentru infracţiunea de omor. Şi, totodată, la CEDO. În definitiv, a murit într-o instituţie care are nişte responsabilităţi faţă de persoanele pe care le are în custodie. La 21 de ani, nu mori chiar aşa uşor... Poate doar dacă ţi se dă o mână de ajutor”, încheie cunoscutul avocat.

The most visited gambling websites in The UK