Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Musceleni, condamnaţi pentru că l-au prăduit pe un consătean de 40 de oi

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 538

Pentru furt calificat, doi musceleni, unul din Schitu Goleşti şi celălalt din Vultureşti, au fost judecaţi după ce l-au prădat pe un al treilea.

Acţiunea penală în instanţă a debutat în iulie 2017, la doi ani de la săvârşirea faptei, cu admiterea rechizitoriului Parchetului, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ştefan Băiceanu, din satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti, pentru furt calificat, şi a lui Nicolae Adrian Rizescu, din Vultureşti, pentru complicitate la furt calificat. Dosarul penal nr. 2736/P/2015 a fost întocmit după ce bărbaţii acuzaţi au furat de la Emilian Predoiu, zis „Chişcuţ”, tot din Lăzăreşti, peste 40 de oi, în data de 14 decembrie 2015.

Procesul s-a derulat de-a lungul a şapte termene, care s-au încheiat cu amânare din diferite cauze. La una dintre şedinţe, Gheorghe Ştefan Băiceanu, acuzat de furt calificat, a afirmat că urmează să încheie un contract de muncă în Bucureşti, fiind de acord să achite o sumă lunară pentru despăgubirea părţii vătămate, care s-a constituit parte civilă cu suma de 13.280 lei.

Hotărârea de condamnare a fost dată de Judecătoria Câmpulung la termenul de lunea trecută, 4 iunie 2018. Gheorghe Ştefan Băiceanu a primit un an de închisoare, pentru furt calificat, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de doi ani. Celălalt, Nicolae Adrian Rizescu, pentru furt, a fost condamnat la un an şi opt luni, cu suspendarea sub supraveghere pentru trei ani.

Pe timpul termenelor de încercare, muscelenii trebuie să se supună mai multor măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă; să nu părăsească teritoriul României.

Tot pe durata termenelor de supraveghere, condamnaţii trebuie să presteze câte 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, Băiceanu, la Primăria Schitu Goleşti, iar Rizescu, la Primăria Vultureşti.

În aceeaşi sentinţă, Completul Penal s-a pronunţat şi pe latura civilă a procesului, în sensul că i-a obligat pe cei inculpaţi să-i plătească, în solidar, păgubitului, Emilian Predoiu, suma de 13.280 lei, cu titlu de despăgubiri civile, dar şi cheltuielile de judecată, de 700 de lei. Fiecare bărbat a mai fost constrâns să suporte cheltuielile judiciare către stat, câte 700 de lei de „căciulă”. Hotărârea din 4 iunie 2018 nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicare. 

The most visited gambling websites in The UK