Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După recurs, stăpânii de sclavi au de stat mai puţin la puşcărie

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 969

b_400_250_16777215_10_images_2289_stapani-slcvai.jpgCei şapte stăpâni de sclavi de la Berevoeşti, care au fost condamnaţi de Tribunalul Argeş, pe 25 ianuarie 2018, la peste 62 de ani de închisoare cu executare, au primit sentinţa definitivă. Procesul a continuat la Curtea de Apel Piteşti, care s-a pronunţat definitiv miercuri, 6 iunie 2018. La instanţa superioară, rudarii din Gămăceşti au avut noroc, pentru că le-au fost micşorate pedepsele. Astfel, de la 62 de ani şi opt luni de închisoare cu executare, pentru cei patru bărbaţi şi trei femei, s-a coborât la 48 de ani. Scandalul de la Gămăceşti a pornit la mijlocul lui 2016, când oamenii legii au găsit în comunitatea de romi zeci de persoane puse la muncă, fără să fie plătite sau hrănite, chiar un băiat era legat cu lanţuri. O ţară întreagă s-a cutremurat la auzul declaraţiilor celor care au trăit în gospodăriile „stăpânilor”. Romii de la Berevoeşti au fost judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Condamnările pentru „stăpâni”, micşorate de Curtea de Apel

Romii din Gămăceşti au acum de executat împreună 48 de ani de închisoare cu privare de libertate. Cum decizia de miercuri, 6 iunie 2018, a Curţii de Apel Piteşti este definitivă, poliţiştii au mers să-i ia de la domiciliu pe aceştia, urmând să fie duşi direct în arest. Iată cu ce sentinţe a rămas fiecare în parte.

=Petre Grancea, zis „Tomogeac”, de 55 de ani, a rămas cu 8 ani şi 6 luni de închisoare, în loc de 10 ani şi 8 luni, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, persoane vătămate fiind Ion Cristinel Bratu, Daniel Arsene, Ioan Bădescu şi o persoană cu identitate necunoscută, „Nuţu” (ulterior, decedată).

=Maria Grancea, de 54 de ani, a fost condamnată la 6 ani şi 2 luni, faţă de 7 ani şi 4 luni, cât i-a dat Tribunalul. S-a dovedit că ea i-a exploatat pe Daniel Arsene, Ioan Bădescu şi „Nuţu”. 

=Laurenţiu Grancea, de 35 de ani, va avea de ispăşit 8 ani şi 8 luni, în loc de 13 ani de închisoare cu executare. Pedeapsa a rezultat din cumularea a cinci condamnări pentru două infracţiuni. Victimele lui au fost Marcel Stan, Daniel Arsene, Ioan Bădescu şi „Nuţu”. 

=Alin Grancea, zis „Putinică”, de 31 de ani, conform deciziei Curţii de Apel Piteşti, va sta în puşcărie 5 ani şi 2 luni, faţă de 7 ani şi 4 luni, cât primise la Tribunalul Argeş. El a beneficiat de serviciile lui Ioan Bădescu şi ale lui „Nuţu”. 

=Ceraselea Onică, de 26 de ani, va avea de ispăşit pedeapsa cea mai mică, de 4 ani, în loc de 4 ani şi 8 luni. Bărbatul folosit de ea la treburi era cel care a decedat în timp ce se afla în curtea ei, la Berevoeşti, a cărui identitate nu este cunoscută, fiind cunoscut sub apelativul de „Nuţu”. 

=Ilie Valentin Furdui, zis „Muşeteşti”, de 29 de ani, are de ispăşit 8 ani şi 8 luni, faţă de 13 ani de închisoare, cât primise anterior. În cazul lui s-a stabilit că i-a exploatat pe Ion Cristinel Bratu, Daniel Arsene, Ioan Bădescu şi pe „Nuţu”. 

=Vasilica Grancea, de 28 de ani, trebuie să stea în puşcărie 6 ani şi 2 luni, în loc de 7 ani şi 4 luni. Femeia a fost condamnată după ce s-a aflat că i-a slugărit pe Daniel Arsene şi pe Ion Cristinel Bratu.

Daunele pe care le au de plătit au rămas neschimbate, 80.000 de euro

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au stabilit ca celelalte dispoziţii ale Tribunalului să rămână neschimbate. Instanţa de fond a stabilit ca cele patru victime ale romilor de la Gămăceşti să primească fiecare câte 20.000 de euro. Ion Cristinel Bratu trebuie să primească suma de bani de la Petre Grancea, Laurenţiu Grancea, Ilie Valentin Furdui şi Vasilica Grancea. Daniel Arsene are de primit cei 20.000 de euro de la Petre Grancea, Maria Grancea, Luminiţa Grancea, Ilie Valentin Furdui şi Vasilica Grancea. Petre Grancea, Maria Grancea, Alin Grancea şi Ilie Valentin Furdui au fost obligaţi, în solidar, să-i achite încă 20.000 de euro lui Ioan Bădescu. Marcel Stan va primi despăgubirile de 20.000 de euro doar de la Laurenţiu Grancea. Sentinţa Tribunalului Argeş, din 25 ianuarie 2018, mai specifică că se menţin măsurile asiguratorii, prin care s-a instituit sechestru asigurator asupra a două sume de bani, ridicate de DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti de la Petre Grancea (1.600 de lei) şi Laurenţiu Grancea (1.330 de lei), ambele consemnate la CEC Bank SA. 

The most visited gambling websites in The UK