Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După recurs, liderul clanului Ciprienilor a scăpat de procesul penal

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 585

După un incident derulat acum trei ani, un bărbat din Ţiţeşti, Gheorghe Tudoroiu, a fost condamnat la închisoare. Bărbatul a fost judecat după ce a bătut-o pe femeia care este şi acum văcăriţa satului, la Schitu Goleşti. Totul a pornit după ce un animal din cireada care venea de la păscut a atins cu cornul maşina unuia dintre liderii clanului Ciprienilor, Gheorghe Tudoroiu. Când şi-a văzut maşina avariată, bărbatul a pus mâna pe o bâtă de baseball şi a tăbărât pe femeie, care a ajuns la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale.

Condamnat la închisoare cu executare

Atacatorul, cu numeroase condamnări pentru tâlhărie, tentativă de omor, ultraj şi violenţă, al cărui cazier se întindea pe mai mult de două pagini, a fost condamnat pe 6 martie 2018. În speţa de la Schitu Goleşti, bărbatul a fost trimis în judecată, pentru lovire sau alte violenţe, pe 7 noiembrie 2017, când Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului. În dosar, pe lângă Violeta Vişoiu, partea vătămată, Spitalul Municipal Câmpulung s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea cheltuielilor prilejuite de spitalizarea femeii. Unitatea medicală a cerut de la inculpat suma de 310,53 lei, iar femeia s-a constituit şi ea parte civilă cu suma de 10.000 de lei. 

Gheorghe Tudoroiu a fost condamnat pentru lovire sau alte violenţe la 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie. Ca pedeapsă complementară, bărbatului i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care şi cele de a comunica cu victima sau cu membrii de familie ai acesteia, cu persoanele cu care a comis infracţiunea sau cu alte persoane, stabilite de instanţă, ori de a se apropia de acestea; dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale la o distanţă de 30 de metri, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

Pe latura civilă, magistratul de caz a fost de acord cu cererea Spitalului Municipal Câmpulung, punându-l pe Gheorghe Tudoroiu să suporte contravaloarea spitalizării femeii pe care a agresat-o, în sumă de 310,53 lei, dar şi cu solicitarea Violetei Vişoiu, căreia agresorul trebuie să-i vireze 10.000 de lei, despăgubiri civile - daune morale. În seama inculpatului au fost puse şi cheltuielile judiciare avansate de stat, în sumă de 800 de lei.

Liderul Ciprienilor s-a victimizat: „Eu m-am ales cu maşina lovită şi tot eu sunt şi condamnat”

La câteva zile de la condamnare, Gheorghe Tudoroiu a susţinut că întreg procesul s-a bazat pe martori falşi. Ba mai mult, bărbatul a spus că el a fost victimă, nicidecum cea care l-a târât în instanţă. „Tot procesul a fost numai pe falsuri. Eu eram cu maşina, un Ford Fiesta, şi mi-au apărut un cârd de vaci în faţă. Au venit femeia asta, cu care m-am judecat, şi bărbatu-său şi au început să dea cu bâta în vaci, ca să se dea la o parte din drum. Dădeau în stânga şi-n dreapta şi mi-au lovit maşina. Au rupt oglinda. Am lăsat geamul în jos şi le-am zis atunci au început să dea cu bâtele în maşină. Eu am fugit şi m-am dus la Poliţie, unde am reclamat distrugerea. În loc să facă dosar pentru distrugere, au făcut dosar pentru loviri şi alte violenţe, că s-a dus femeia şi a făcut plângere. A zis că i-am dat cu bâta peste mână şi are o tăietură. Nu puteam să-i fac tăietură cu bâta. Am fost trimis în judecată, iar în timpul procesului, au fost trei martori. Toţi au fost martori falşi. Unul a zis că nu m-a văzut când am lovit-o, dar a văzut-o pe femeie plângând. Altul a zis că m-a văzut fugind cu o maşină neagră, dar maşina mea era verde. Toţi au fost puşi martori falşi. Eu m-am ales cu maşina lovită şi tot eu sunt şi condamnat. Trebuie să plătesc daune de 1.000 de lei, nu 10.000 de lei. Am făcut apel. Mergem mai departe, dar să se ţină cont de ce e la dosar, nu de minciuni.”, declara Gheorghe Tudoroiu.

Procesul a mers mai departe după ce Gheorghe Tudoroiu a atacat hotărârea Judecătoriei Câmpulung. Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat pe 23 aprilie 2018, după ce i-a admis apelul bărbatului, desfiinţând în totalitate sentinţa penală emisă la Câmpulung. După rejudecare, a încetat procesul penal pornit împotriva lui Tudoroiu pentru lovire sau alte violenţe, mai ales că partea vătămată, Violeta Vişoiu, a fost integral despăgubită şi nu a mai avut pretenţii civile faţă de inculpat. În schimb, a fost lăsată nesoluţionat acţiunea civilă a Spitalului Municipal Câmpulung, iar Violeta Vişoiu a fost obligată la plata sumei de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. 

The most visited gambling websites in The UK