Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Un rudar de la Lăzăreşti, judecat pentru ultraj

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 1476

b_400_250_16777215_10_images_2289_ultraj.jpgViorel Onică, în vârstă de 30 de ani, din satul Lăzăreşti, comuna Schitu Goleşti, este trimis în judecată pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri după ce a agresat un echipaj de Poliţie, de la Secţia Rurală din localitate, care se afla în misiune. Oamenii legii tocmai depistaseră un hoţ de lemne, iar în momentul în care au încercat să aplice procedura legală de sancţionare a acestuia, în ajutorul individului au sărit mai multe persoane, care i-au împiedicat pe poliţişti să-şi facă datoria. Din mulţimea furioasă a ieşit în evidenţă Viorel Onică. Tânărul, foarte agresiv, a încercat să-i lovească pe agenţi, fiind oprit cu un foc de armă tras în plan vertical. Cazul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

„Dacă îmi luaţi căruţa, vă omor!”

Incidentul s-a petrecut pe 20 ianuarie 2018, când doi poliţişti de la Secţia de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, agentul Georgiana Andreea Tănase şi agentul şef adjunct Ion Alexandru Ghica, erau în timpul orelor de serviciu, împreună cu un elev practicant. La ora 12.20, aceştia au plecat, împreună cu elevul, în satul Lăzăreşti, pentru a duce un mandat de aducere unui localnic. În timpul deplasării, s-au întâlnit cu o căruţă încărcată cu material lemnos, condusă de Sorin Dumitrache, căruia i-au solicitat documentele de provenienţă a lemnului.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că Sorin Dumitrache nu deţinea documente de provenienţă pentru lemnele din atelaj, poliţiştii solicitându-i acestuia să meargă cu căruţa la Cantonul Silvic Furnicoşi, pentru a se dispune măsurile legale faţă de el. Dar Sorin Dumitrache a încercat să fugă cu lemnele, acroşând în trecere cu căruţa bara maşinii de Poliţie. În încercarea lui de a scăpa de oamenii legii, Sorin Dumitrache a intrat cu atelajul pe un drum care s-a înfundat, astfel că a fost nevoit să oprească, moment în care poliţiştii l-au rugat din nou să ducă lemnele la cantonul silvic. Dar, în loc să se supună, Sorin Dumitrache a devenit recalcitrant, ameninţând poliţiştii: „Vă dau cu toporul în cap! Dacă îmi luaţi căruţa, vă omor!” Apoi a încercat din nou să se sustragă, fapt pentru care poliţiştii au folosit spray-ul lacrimogen, mai ales că individul lăsa impresia că vrea să lovească autospeciala de Poliţie. 

Sorin Dumitrache a reuşit să fugă, dar a revenit în scurt timp, însoţit de alte persoane din comunitatea din care face parte, printre care şi Viorel Onică. La un moment dat, Sebastian Dumitrache, fratele lui Sorin, s-a oferit să ducă el căruţa cu lemnele la cantonul silvic, însă a fost împiedicat de cei prezenţi, în frunte cu Viorel Onică, care i-a adresat agentei Georgiana Andreea Tănase ameninţări de genul: „Vă omor!”, „Vă dau cu toporul în cap!”, „Dacă îţi dau un pumn, te omor!”

Văzând că nu o intimidează, dar şi că poliţista îl filmează cu telefonul mobil, Viorel Onică şi-a descheiat pantalonii şi şi-a arătat fundul şi organul genital, adresând şi cuvinte obscene.

Agresorul, reţinut 24 de ore

În final, organele de Poliţie şi cele silvice au reuşit să-i determine pe membrii familiei Dumitrache să ducă la cantonul silvic lemnele din căruţă. Dar, pe drum, se pare că s-au răzgândit, pentru că, ajunşi acolo, au aruncat lemnele în faţa porţii acestuia. 

Şi pentru că nu i s-a părut suficient circul  făcut, Viorel Onică, zis „Relu”, a luat din grămadă o bâtă de 2-3 metri, pe care a rotit-o deasupra capului, ameninţând: „Vă fac praf maşina!”, îndreptându-se cu ea către agenta de poliţie, strigând: „Fă, îţi crăp capul!”

Văzându-şi colega ameninţată, agentul Ion Alexandru Ghica şi pădurarul silvic Cristian Şipoteanu au scos din tocuri pistoalele din dotare. Poliţistul l-a somat pe agresor să înceteze acţiunea violentă, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, dar Viorel Onică continua să agite bâta, simulând mişcări de lovire îndreptate către agenta Tănase. După ce a mai fost avertizat de poliţist să se culce la pământ, Viorel Onică a aruncat lemnul şi a început să se retragă prin mulţime. În acest fel, incidentul a încetat.

Imediat după incident, Georgiana Andreea Tănase a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit un atac de panică. 

La două zile după întâmplare, agenţii de la Schitu Goleşti, dar şi Poliţia Câmpulung au sesizat Parchetul, care a format un dosar penal pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri. După alte 17 zile, pe 6 februarie, Viorel Onică a fost reţinut pentru 24 de ore, iar a doua zi s-a dispus continuarea cercetărilor cu el sub măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, care a încetat pe 7 aprilie. Cum era de anticipat, Viorel Onică nu a recunoscut decât că e posibil să-i fi zis ceva poliţistei Georgiana Andreea Tănase, dar nu mai ştie ce. Iar, referitor la bâta pe care a agitat-o către tânără, a spus că este posibil să fi ridicat o creangă mai sus în timp ce descărca lemnele din căruţa lui Sorin Dumitrache. În plus, inculpatul a minţit, declarând organelor de cercetare că el a dorit să scoată un copil al lui Sorin Dumitrache, ce căzuse din aceasta, în timp ce tatăl lui era imobilizat de poliţişti. Acest aspect s-a dovedit a fi nereal, deoarece, din ce a spus mama lui Sorin Dumitrache, partenera de viaţă a fiului ei a lăsat acasă copiii când a aflat ce se întâmplă cu concubinul ei.

Astfel, Viorel Onică va fi judecat pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri după ce i-a adresat poliţistei expresii ameninţătoare şi a făcut gesturi cu caracter intimidant, plus că a săvârşit acte de exhibiţionism în public, data primei înfăţişări urmând să fie stabilită.

În schimb, pentru Sorin Dumitrache, Parchetul a cerut Judecătoriei Câmpulung confirmarea renunţării la urmărirea penală, pentru că acesta a adresat ameninţări cu caracter general oamenilor legii, dar a contat şi că nu a avut nici antecedente penale. Pronunţarea a fost amânată pentru marţi, 12 iunie 2018. 

The most visited gambling websites in The UK