Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Unui muscelean, Judecătoria i-a transformat condamnarea sub supraveghere, în detenţie

  • Written by Adrian TĂNASE
  • Hits: 944

Un bărbat din Davideşti a fost condamnat de două ori într-o lună, pentru tâlhărie calificată şi pentru infracţiuni rutiere. Marin Viorel Ioana, de 44 de ani, din Davideşti, este încarcerat la Penitenciarul Mioveni, unde a fost dus de oamenii legii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti, care au pus în aplicare un mandat de aplicare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Câmpulung. 

Încarcerat pentru tâlhărie calificată

La un an distanţă de săvârşirea faptei, rechizitoriul Parchetului, din 11 iulie 2016, a ajuns la Judecătoria Câmpulung, care l-a admis şi a dispus începerea judecăţii lui Marin Viorel Ioana, pentru tâlhărie calificată. După mai multe amânări, instanţa câmpulungeană s-a pronunţat, condamnându-l pe muscelean la 5 ani de închisoare cu executarea pedepsei în regim de detenţie, plus interzicerea mai multor drepturi, ca pedeapsă complementară, pe o durată de 5 ani. Din pedeapsa aplicată i s-a scăzut cele 24 de ore, cât a fost reţinut preventiv. Pe latură civilă, partea vătămată, Elena Vasilescu trebuie să primească de la inculpat 2.485 lei, daune materiale, 10.000 lei, daune morale şi 1.500 lei, cheltuieli judiciare. Şi cheltuielile judiciare către stat au fost puse tot în seama lui Marin Viorel Ioana, care s-au ridicat la 1.600 de lei. Condamnarea din 27 februarie 2017 nu a fost definitivă, motiv pentru care bărbatul din Davideşti a atacat-o. Instanţa superioară a fost de acord cu apelul, iar pe 27 septembrie 2017 a rejudecat cauza, reducându-i pedeapsa lui Marin Viorel Ioana de la 5 ani, la 4 ani închisoare. În rest, Curtea de Apel Piteşti a lăsat dispoziţiile sentinţei emise de Judecătoria Câmpulung neschimbate. Prin asta, condamnarea la închisoare a rămas definitivă, motiv pentru care bărbatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mioveni.

Prins fără permis la volanul unui autoturism neînmatriculat

Într-o altă cauză, tot pe rolul Judecătoriei Câmpulung, Marin Viorel Ioana a fost judecat şi condamnat pentru infracţiuni rutiere. În 2015, a fost prins de poliţişti la volanul unui autovehicul neînmatriculat şi fără să deţină permis de conducere. Dosarul a fost definitivat pe 19 septembrie 2017, când membrii Completului 11 Penal l-au condamnat pe muscelean la 10 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru infracţiunile menţionate, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de doi ani, timp în care i-au fost impuse mai multe condiţii de respectat, printre care şi să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Davideşti. Prin hotărâre, bărbatul a fost pus să suporte contravaloarea cheltuielilor judiciare către stat, care s-au ridicat la 500 de lei. Şi această decizie a fost atacată de Marin Viorel Ioana, dar Curtea de Apel i-a respins cererea ca nefondată, fiind pus să achite 200 de lei, cheltuielile judiciare.

Spre finele lunii aprilie 2018, Biroul Executări Penale al Judecătoriei Câmpulung a cerut revocarea suspendării pedepsei primite de Marin Viorel Ioana pentru infracţiunile la regimul rutier, de 10 luni şi 20 de zile. Pe 30 mai 2018, instanţa a admis sesizarea judecătorului delegat cu executarea şi a dispus revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei amintite şi executarea acesteia în regim de detenţie. Nici această hotărâre nu este definitivă, existând posibilitatea apelării ei în termen de 3 zile de la comunicare. 

The most visited gambling websites in The UK