Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La recurs, la Curtea de Apel Piteşti, Decizia în dosarul triplei crime de la Stoeneşti a fost amânată

  • Written by E.M.
  • Hits: 1233

Joi, 24 mai, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat apelul procesului în care cei trei musceleni din familia Durleci au fost judecaţi pentru omor. 

b_400_250_16777215_10_images_2286_decizie-dosar-tripla-crima.jpgDosarul a ajuns în această fază, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, părţile vătămate, dar şi unul dintre inculpaţi, Pavel Laurenţiu Durleci, condamnat la detenţie pe viaţă, au atacat decizia Tribunalului, care i-a achitat pe fratele şi tatăl celui găsit vinovat de cele trei crime de la Stoeneşti, din primăvara anului 2016. Între timp, între Crăciun şi Anul Nou, în 2017, Pavel Laurenţiu Durleci a murit în Penitenciarul Mioveni, dar acţiunea a mers mai departe.

De-a lungul procesului, instanţa a solicitat de mai multe ori prezentarea de către Spitalul Penitenciar Mioveni a unei copii de pe certificatul de deces al lui Pavel Laurenţiu Durleci, dar şi un raport de necropsie al celui decedat, de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

La ultima şedinţă, de joi, 24 mai 2018, Completul Penal a amânat pronunţarea pentru data de 7 iunie.

Necropsia a arătat că tânărul a murit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii

Vă reamintim că Pavel Laurenţiu Durleci, condamnat la detenţie pe viaţă, după ce a fost găsit singurul vinovat pentru moartea fostei sale concubine, Laurenţia Durleci, de 17 ani, a tatălui acesteia, Filip Tinca, de 37 ani, şi a bunicului fetei, Paul Durleci, de 57 ani, a murit în decembrie 2017, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, după ce a fost adus din Penitenciarul Mioveni. Necropsia a arătat că bărbatul a murit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii, dar nu s-a putut stabili ce anume a provocat-o (o substanţă otrăvitoare, ingerată voluntar sau nu, ori altă cauză). Asta pentru că, la  aproape o jumătate de an de la decesul bărbatului, rezultatele examenului toxicologic solicitat de anchetatori la IML întârzie să apară. Avocatul autorului triplului asasinat, care este şi apărătorul fratelui şi tatălui criminalului (achitaţi de instanţa de fond în dosarul în care Pavel Laurenţiu Durleci fusese condamnat la închisoare pe viaţă), spune pentru „Jurnal de Argeş” că ies la iveală tot mai multe dovezi, care indică faptul că autorul triplului asasinat a murit, de fapt, în urma bătăilor primite în penitenciar şi precizează că există martori ai violenţelor incriminate. De cinci luni, de când a murit Pavel Laurenţiu, avocatul Florentin Sorescu şi familia celui decedat aşteaptă ca anchetatorii să le spună ce l-a omorât pe tânărul de 21 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă pentru cele trei crime comise acum doi ani.

Cazul morţii autorului celor trei crime va ajunge în instanţă

„În ceea ce-l priveşte pe Durleci Pavel Laurenţiu, îmi parvin din ce în ce mai multe informaţii că a fost omorât în penitenciar, nicidecum nu s-a sinucis. Deja am aflat de un martor, iar un al doilea s-a oferit pentru a fi audiat. Cine l-a omorât? Mascaţii. De ce? Vom afla de la ei. Un lucru este cert: au trecut cinci luni de când nu a fost redactat raportul de necropsie. Nu vi se pare ciudat? Celor de la CEDO, cu siguranţă, da!”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeş”, avocatul Florentin Sorescu.

Familia lui Pavel Laurenţiu Durleci a avut suspiciuni că tânărul a fost bătut în închisoare dinainte ca deţinutul să fie dus în stare gravă, de la Spitalul Penitenciar Mioveni, la Spitalul Judeţean. Părinţii  cred că Laurenţiu a fost bătut în puşcărie şi lăsat să agonizeze, mai ales că medicii le-au spus că tânărul a fost adus prea târziu la spital. Cel mai probabil, cazul morţii autorului celor trei crime de la Stoeneşti va ajunge în instanţă. „Negreşit voi formula plângere pentru omor şi asta cât de curând. Nu voi mai aştepta raportul de necropsie. A nu se confunda justiţia cu un bal mascat. Cine are urechi de auzit să audă!”, a declarat, pentru „Jurnal de Argeş”, avocatul Florentin Sorescu. 

Reamintim că, de la Poliţie, dosarul morţii lui Pavel Laurenţiu Durleci a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Potrivit prim-procurorului Marius Ştefan, abia după sosirea rezultatelor analizelor toxicologice se va putea stabili cauza decesului. Oficialul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a precizat, însă, că pe trupul lui Pavel Laurenţiu Durleci n-au existat urme vizibile de violenţă fizică.

Pavel Laurenţiu Durleci a murit la sfârşitul lunii decembrie 2017, la Spitalul Judeţean din Piteşti, unde a fost dus de urgenţă din Spitalul Penitenciar Mioveni. El era internat pentru probleme psihice, după o înrăutăţire a stării sale de sănătate, pusă, iniţial, pe seama unei posibile tentative de suicid. O ipoteză respinsă de familia deţinutului, dat fiind faptul că, potrivit declaraţiilor mamei, Pavel Laurenţiu Durleci ar fi mărturisit la vorbitor că peste el, în celulă, ar fi intrat, de mai multe ori, „urşii” (gardieni mascaţi, după părerea părinţilor şi a avocatului) şi l-ar fi bătut. 

 

The most visited gambling websites in The UK