Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Bărbatul din Schitu Goleşti, căruia i-au murit opt pisici, a ajuns cu unul dintre leşurile din congelator la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1686

b_400_250_16777215_10_images_2285_pisici.jpgÎn ediţia trecută vă relatam cazul unui muscelean din Schitu Goleşti, căruia, în decurs de trei zile, i-au murit toate cele opt pisici. După simptomele pe care le-au prezentat mâţele înainte să moară, Dan Duţă ne-a spus că acestea au fost asemănătoare celor ale Bolii lui Aujeszky, care afectează majoritatea speciilor de mamifere domestice şi sălbatice, cu o manifestare mai puţin notabilă la porcine. Sursele primare de infecţie sunt reprezentate de animalele bolnave şi de cele trecute prin boală. Porcii domestici şi cei sălbatici sunt cei mai importanţi din acest punct de vedere, fiind  consideraţi rezervorul natural de virus, deoarece pot să treacă prin boală, rămânând purtători de virus o perioadă lungă de timp. De aici a pornit şi cel care ne-a sesizat epidemia, suspectând că animalele lui de companie au murit din cauza organelor pe care le-au mâncat, provenite de la porci infestaţi. 

Bărbatul a stat de vorbă cu administratorul măcelăriei de unde a cumpărat plămânii şi gâtlejurile de porc, care l-a asigurat că furnizorul lui de carne este unul autorizat şi cu animalele super verificate. În schimb, pentru a verifica dacă, într-adevăr, pisicile s-au stins din cauză că au contactat Boala lui Aujeszky, Dan Duţă a păstrat într-un congelator două cadavre. În prima fază, s-a adresat reprezentantului ANSV Câmpulung, căruia i-a lăsat şi o sesizare scrisă, dar care l-a sfătuit să meargă la Piteşti, unde există un laborator autorizat, unde pot fi analizate leşurile. Iată ce a transmis musceleanul autorităţilor judeţene: „Subsemnatul Dan Duţă, domiciliat în Bucureşti, cu o casă moştenită în Schitu Goleşti, vă prezint următoarele: În ziua de 12 mai 2018, am cumpărat plămâni (bojog) şi gâtlejuri de porc de la măcelăria din Piaţa Centrală şi le-am dat mâncare la pisici şi în zilele de 17 şi 18 mai 2018. Am avut 7 pisici, din care două au dispărut, plus tatăl lor, de la un vecin. Toate, adică 7, au murit de Boala lui Aujeszky. Au mâncat sâmbătă, 17 mai 2018, iar peste trei zile a manifestat simptome primul pisoi, care a murit în a patra zi. Toate au murit în intervalul 16-19 mai 2018. Toate au prezentat simptomele Bolii lui Aujeszky. Am adus un pisoi la ANSV Câmpulung şi reprezentantul m-a trimis să fie analizat la Piteşti. Mai am două pisici în congelator, la casa de la Schitu Goleşti. Vă rog să luaţi măsurile de stopare a acestei epidemii.”

Dar nici la Piteşti nu a avut succes, miercuri, 23 mai, ajungând cu una dintre pisicile moarte la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Aici, aşa cum a fost informat, analizele vor dura în jur de două săptămâni şi jumătate, trei săptămâni. Dar, în acest timp, focarul de infecţie se poate extinde, mai ales că în grădina lui Dan Duţă, în timp ce pisicile erau bolnave, a păscut un cal, rasă predispusă să contacteze boala.

The most visited gambling websites in The UK