Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Vicenţiu Pîrnuţă, condamnat că l-a lovit pe Dănuţ Simene

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1762

S-a dat sentinţa în dosarul rucăreanului bătut în campania electorală din 2016

b_400_250_16777215_10_images_2283_pirnuta.jpgA fost condamnat Vicenţiu Lucian Pîrnuţă, agresorul preşedintelui UNPR Rucăr. Bătăuşul a primit 225 de zile amendă, plus că trebuie să suporte cheltuielile de spitalizare ale consăteanului, căruia trebuie să-i vireze o sumă de bani, cu titlu de daune morale şi materiale.

Simene va primi despăgubiri morale şi materiale

Judecarea lui Vicenţiu Lucian Pîrnuţă, pentru lovire şi alte violenţe, a început pe 28 iunie 2017, după ce Judecătoria Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului. În proces a intervenit şi Spitalul Municipal Câmpulung, ca parte civilă, pentru recuperarea contravalorii tratamentului medical efectuat lui Dănuţ Simene pe 25 mai 2016.

Intrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung, procesul s-a derulat în trei termene, la ultimul judecătorul admiţând cererea părţii vătămate, Dănuţ Simene, schimbând încadrarea faptei, din infracţiunea de lovire şi alte violenţe, în cea de tentativă de omor, în acelaşi timp declinând competenţa soluţionării cauzei pentru Tribunalul Argeş. Instanţa superioară, la rândul ei, a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei, revenind de la tentativă de omor, la lovire şi alte violenţe, în acest caz, cauza întorcându-se spre soluţionare la Judecătoria Câmpulung.

Sentinţa a fost emisă miercuri, 16 mai 2018, Completul Penal condamnându-l pe Vicenţiu Lucian Pîrnuţă la 5.625 de lei amendă penală, reprezentând 225 de zile amendă a câte 25 de lei ziua. Cu această ocazie, inculpatul a fost pus să achite Spitalului Municipal Câmpulung suma de 345,20 lei, contravaloarea serviciilor de îngrijiri medicale ale părţii vătămate. Tânărul a mai fost obligat să-i plătească lui Dănuţ Simene, pe latura civilă, suma de 238 de lei, cu titlu de daune materiale, şi 10.000 lei, daune morale. Cheltuielile judiciare către stat, care s-au ridicat la 700 de lei, au fost puse tot în sarcina lui Vicenţiu Lucian Pîrnuţă. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în primele 10 zile de la comunicarea minutei.

Reamintim că scandalul de la Rucăr s-a întâmplat spre sfârşitul campaniei electorale a alegerilor locale din 2016. Dănuţ Simene, patronul restaurantului „Doi cocoşi”, a fost chemat de acasă, pe 25 mai 2016, de o angajată, care nu reuşea să scoată din local doi clienţi, care refuzau să plece, chiar dacă li se comunicase că programul cârciumii s-a încheiat. Angajata lui Simene şi-a anunţat patronul din bucătărie, unse se încuiase pentru a cere ajutor, după ce fusese ameninţată şi înjurată de cei doi clienţi. Ajuns la restaurant, care este chiar vizavi de locuinţa sa, Dănuţ Simene s-a trezit că şi el e înjurat, iar, după un schimb de replici, unul dintre nemulţumiţi s-a năpustit asupra lui, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele, dar şi o ladă plină cu sticle. Într-un moment de neatenţie a agresorului, Simene a fugit şi s-a ascuns în parcarea localului. În acest timp, angajata a sunat la 112, iar la faţa locului au venit Poliţia şi Salvarea. „

The most visited gambling websites in The UK