Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelenii continuă să se urce băuţi la volan şi fără permis

  • Written by Mircea SIMIONESCU
  • Hits: 687

Lunar, la Judecătoria Câmpulung sunt înregistrate zeci de dosare ale muscelenilor care au fost prinşi de poliţişti că s-au urcat băuţi la volan. Unele cazuri sunt definitivate mai repede, mai ales dacă cei cercetaţi îşi recunosc vina, sau pe o durată de timp mai lungă, sentinţele variind de la condamnări cu suspendare, la amenzi penale.

Un proces definitivat în primele zile ale lunii aprilie, pe 4, a fost cel al lui Marian Chiorcel. Bărbatul a fost judecat pentru două infracţiuni, de conducere sub influenţa alcoolului şi fără permis. Instanţa a stabilit pentru el o pedeapsă de un an şi patru luni, cu amânarea executării pedepsei pe o durată de doi ani. În acest timp, bărbatul va respecta mai multe măsuri sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Argeş, neavând dreptul să conducă niciun tip de autovehicul. Instanţa a pus în sarcina lui cheltuielile judiciare către stat, care s-au ridicat la 400 de lei.

Pe 16 aprilie a fost definitivat cazul lui Iulian Ion Băbuş. Instanţa l-a condamnat pe bărbat, pentru conducere sub influenţa alcoolului, la 150 de zile amendă, în total având de achitat 3.000 de lei (câte 20 de lei pentru fiecare zi), dar şi 1.000 de lei, cheltuielile judiciare către stat.

La aceeaşi dată, pe 16 aprilie, Ion Pârşe a primit 2.025 de lei amendă, contravaloarea a 135 de zile a câte 15 lei fiecare, pentru că a fost prins băut la volan. Musceleanul are de suportat şi cheltuielile judiciare către stat, de 700 de lei, iar magistratul de caz i-a pus în vedere că, dacă nu plăteşte amenda, i se vor înlocui zilele cu pedeapsa închisorii.

Următorul „client” al instanţei a fost Louis Untaru. Cazul bărbatului a ajuns în instanţă după ce oamenii de ordine l-au prins şofând sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu permisul de conducere suspendat. Judecătoria Câmpulung l-a condamnat, pe 18 aprilie, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pe un termen de încercare de doi ani. Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul trebuie să respecte mai multe măsuri, dar şi să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Câmpulung. În acest interval de doi ani, lui Louis Untaru i s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule. Tot el va fi cel care va suporta cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 1.000 de lei.

Gheorghe Jotu a primit o pedeapsă de 1.350 de lei, corespunzătoare unei amenzi de 135 de zile, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat pe 24 aprilie 2018, obligându-l pe inculpat şi la plata sumei de 700 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. În aceeaşi sentinţă, bărbatului i-a fost atrasă atenţia că, dacă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, aceasta i se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Pe 30 aprilie, instanţa de la Câmpulung a publicat hotărârea în dosarul lui Mugurel Manole. Magistratul de caz a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu Mugurel Manole, cercetat pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, şi l-a condamnat la 200 de zile amendă, stabilind pentru fiecare zi suma de 35 de lei. În total, Mugurel Manole trebuie să vireze 7.000 de lei, contravaloarea amenzii, şi 250 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. 

Sentinţele nu au fost definitive, putând fi atacate cu apel în primele 10 zile de la comunicare. 

The most visited gambling websites in The UK