Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După rejudecare, Fratelui achitat pentru omor i-a fost micşorată condamnarea pentru lovire

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1334

b_400_250_16777215_10_images_2281_achitat-pt-omor.jpgAchitat la prima instanţă pentru omor, Doru Vasile Durleci, din Valea Bădenilor, care a fost acuzat, alături de tatăl lui, Dorel Durleci, şi fratele Pavel Laurenţiu Durleci, decedat la finele anului trecut, a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung pentru infracţiunea de lovire.

Pe 13 ianuarie, anul trecut, instanţa de la Câmpulung a admis rechizitoriul Parchetului şi a dispus începerea judecăţii celor doi fraţi din Stoeneşti, Pavel Laurenţiu, de 21 de ani, şi Doru Vasile Durleci, de 25 de ani, inculpaţi, a părinţilor, Dorel Durleci, de 49 de ani, şi Mirela Durleci, de 42 de ani, ca părţi responsabile civilmente, pentru că, la data comiterii faptei, Pavel Laurenţiu era minor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În proces, parte vătămată a fost un consătean al fraţilor Durleci, Antoniel Gheorghe Abel Liţă, iar Spitalul Municipal Câmpulung s-a constituit parte civilă, pentru recuperarea contravalorii tratamentului medical aplicat părţii vătămate.

Completul Penal al Judecătoriei Câmpulung s-a pronunţat în cauză pe 5 februarie 2018, după 13 termene care s-au derulat de-a lungul unui an. În primul rând, magistratul a anunţat că a încetat procesul penal în ceea ce-l priveşte pe inculpatul care a decedat în decembrie 2017, Pavel Laurenţiu Durleci.

În schimb, Doru Vasile Durleci a primit un an şi trei luni de închisoare, pentru lovire, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata a doi ani. Pe durata termenului de supraveghere, Judecătoria Câmpulung a hotărât ca Doru Vasile Durleci să presteze 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Stoeneşti. Cheltuielile de spitalizare prilejuite de îngrijirea părţii vătămate, formulate de Spitalul Municipal, vor fi suportate de cel condamnat, suma cu care unitatea medicală s-a constituit parte civilă fiind de 2.169,49 lei. 

Cel agresat, Antoniel Gheorghe Abel Liţă, a solicitat instanţei să-l oblige pe Doru Vasile Durleci să-i achite, pe lângă daune morale, şi despăgubiri materiale, dar magistratul de caz a admis doar cererea de despăgubiri civile, inculpatul urmând să-i plătească consăteanului 7.250 lei. Pe lângă aceste sume, Durleci a fost silit să suporte şi cheltuielile judiciare către stat, în valoare de 500 de lei.

La rejudecare, i-au scăzut anii de pedeapsă, dar s-a mărit durata perioadei de încercare

Cum sentinţa nu a fost definitivă, tânărul Doru Vasile Durleci a atacat-o la Curtea de Apel Piteşti, care a soluţionat cauza şi s-a pronunţat pe 18 aprilie 2018, admiţând solicitarea. Instanţa superioară a desfiinţat, în parte, sentinţa Judecătoriei Câmpulung, iar după rejudecare a hotărât schimbarea încadrării juridice a faptei, de la lovire şi alte violenţe cu circumstanţe agravante, la lovire şi alte violenţe cu circumstanţe atenuante. În acest caz, Doru Vasile Durleci a primit un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata a trei ani de supraveghere, timp în care trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, dar şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Bărbatului i-a fost atrasă atenţia că, dacă pe durata perioadei de încercare nu respectă cu rea credinţă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse, i se revocă suspendarea executării pedepsei. În rest, dispoziţiile sentinţei Judecătoriei Câmpulung au rămas neschimbate. Sentinţa Secţiei Penale şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie a Curţii de Apel Piteşti, pronunţată pe 18 aprilie 2018, este definitivă. 

 

The most visited gambling websites in The UK