Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dovezile nesimţirii prea multora, curăţate de serviciul public. Nu pentru mult timp

Pe Ion Giurculescu, curăţenia rezistă. La „Flămânda”, în schimb, au apărut movile noi de mizerie   

b_400_250_16777215_10_images_2281_gunoi.jpg  Imaginea tronsonului de legătură între zonele cu gospodării de pe Ion Giurculescu - Valea Româneştilor, acoperit de gunoaie, s-a schimbat în bine. În urmă cu o lună şi jumătate, ziarul nostru v-a prezentat halul inimaginabil în care localnicii au putut să-şi aducă drumul către case, marginea pârâului Valea Româneştilor şi rigola betonată, menită a prelua apele repezi, prăvălite de la înălţime, mai cu seamă vara, în timpul furtunilor violente. Torentele nervoase au făcut prăpăd - şi nu o dată - pe această pantă estică a Câmpulungului, de care oamenii locului şi-au bătut joc, folosind o porţiune nelocuită a străzii principale pe post de groapă de gunoi întinsă şi pe lungime, şi pe înălţime. Plaga infectă nu contagiase „obrazul” acestui cartier încântător de ieri, de azi, ci de o grămadă de ani, în care Primăria şi Mediul i-au lăsat în plata Domnului pe aceşti cetăţeni, care s-au desfăşurat în voie, dacă nu i-a tras nimeni la răspundere. Dezastrul căpătase, în 2018, dimensiuni fără precedent, din cauza transporturilor efectuate, cel mai probabil, cu maşina, cărucioarele părând că sunt depăşite, din punct de vedere al capacităţii, de cantităţile deşertate la marginea drumului. 

b_400_250_16777215_10_images_2281_gunoi2.jpgRecenta relatare din Evenimentul Muscelean a mobilizat autorităţile locale, care au dispus măsuri nemeritate de aceşti câmpulungeni iresponsabili care, îngropându-se cu mâna lor în gunoaie, s-au condamnat singuri la distrugerea bunurilor de către inundaţiile cauzate de precipitaţiile abundente. Dacă apa nu mai avea pe unde să-şi croiască drumul în căderea ei, albia, malul şi şanţul creat special pentru protejarea avutului public şi privat fiind blocate de tonele de resturi aruncate fără discernământ! Astăzi, locul este curat şi neted ca-n palmă, purtând urmele operaţiunilor de amploare, pentru care au fost deplasate în zonă oamenii şi utilajele ADP-ului, ca să strângă după nişte inconştienţi. Or fi contribuit la înălţarea „munţilor” de deşeuri, care ar face invidioasă orice staţie de transfer al gunoiului profesionistă, şi vecinii de la blocuri, care să se fi debarasat, protejaţi de întuneric, de molozul rezultat din construcţii. Însă noi avem o bănuială că autorii sunt preponderent locuitorii de pe Ion Giurculescu şi Valea Româneştilor, învăţaţi să scape de mizerie într-o manieră halucinantă. 

b_400_250_16777215_10_images_2281_gunoi3.jpgPăcat de frumuseţea locurilor, care continuă să se umple de reşedinţe noi, ai căror proprietari sunt atraşi de linişte, de răcoare şi de atmosfera bucolică, amintind de vacanţele copilăriei petrecute la ţară! Edilii şi-au făcut datoria faţă de aceşti cetăţeni, e rândul lor să facă dovada că începe să le pese. Lucru în privinţa căruia avem o mare îndoială că se va întâmpla, având exemplul de peste deal, la „Flămânda”, de unde, de asemenea, s-au ridicat, prin forţele serviciului public, mormanele cărate în vârful movilei, la o azvârlitură de băţ de biserică. În locul resturilor vechi, au apărut altele, semn că nesimţirea e boală nevindecabilă. Până nu vor fi prinşi unii dintre iresponsabilii care forţează Primăria la acţiuni suplimentare, când efectivele de salubritate ale ADP-ului nu dovedesc nici străzile centrale, darămite să mai fi dislocate la „neprevăzutul” de pe viroagele comunale, nu sunt şanse de diminuare a fenomenului păcătos de a azvârli ce prisoseşte omului în curte în zone ferite. Iar ca să fie prinşi, tot Liviu Ţâroiu a dat soluţia, pe când era viceprimar: camere de supraveghere, montate pe stâlpii de electricitate, care vor oferi Primăriei toate informaţiile de care are nevoie pentru a-i „arde” pe primitivii fără ruşine, fără respect ori teamă. 

 

The most visited gambling websites in The UK