Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Cimitirul din Grui, vandalizat de hoţii de fier vechi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1054

b_400_250_16777215_10_images_2280_cimitir2.jpgEste de notorietate faptul că, de-a lungul anilor, hoţii şi-au cam făcut de cap prin Cimitirul „Flămânda”, ţintind în special obiectele care puteau fi valorificate la centrele de colectare a fierului vechi. S-au furat gărduleţe metalice, suporturi pentru lumânări, cruci metalice, ba chiar şi o elice din fier forjat, parte integrantă a unui monument construit în cinstea unui aviator-erou din municipiu. De câţiva ani, furturile au încetat la „Flămânda”, însă, hoţii s-au orientat spre cimitirul din Grui.

Se fură şi florile şi coroanele de pe morminte

b_400_250_16777215_10_images_2280_cimitir.jpgÎn goana lor după fier vechi, hoţii din Câmpulung nu se sfiesc să dea atacul şi prin cimitire, acolo unde nu prea sunt deranjaţi de nimeni. Cimitirul din cartierul Grui, un loc ce pare uitat şi de cei care au în sarcină administrarea lui, a intrat, aproape de un an, în vizorul unor persoane care nu au treabă cu cele sfinte. Printre gunoaie şi câini, oamenii vin să se roage pentru rudele decedate şi să îndeplinească ritualurile creştineşti. Durerea lor se accentuează de fiecare dată când văd că mormintele acestora sunt răvăşite de persoane rău-intenţionate, care fură orice poate fi valorificat la centrele de achiziţionare a fierului vechi, de la gardurile din fier forjat şi lanţurile care împrejmuiesc mormintele, până la efigiile de pe cruci. Nu numai ceea ce este metalic atrage oamenii care nu au treabă cu nicio lege de pe Pământ şi din Ceruri, ci aproape orice poate fi valorificat. Fenomenul furtului florilor şi coroanelor de pe morminte, care mai apoi sunt revândute la colţ de stradă sau la tarabă, în piaţă, a luat amploare şi pare să fie de neoprit în aceste vremuri de criză. Deşi au fost semnalate aceste furturi autorităţilor, nimeni nu pare să fie interesat să ia vreo măsură. „Nu e prima dată când diverşi inşi vin şi fură flori şi coroane din cimitir. Nimeni n-are ce să le facă. Le fură şi le vând din nou. Anul trecut, înainte de Crăciun, au furat mai multe coroane, ca să facă sorcove din ele!”, ne-a declarat Ion Ivan, care locuieşte în apropierea cimitirului din Grui. 

The most visited gambling websites in The UK