Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Clipe de cumpănă pentru militarii musceleni

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3073

b_400_250_16777215_10_images_2276_44.jpgClipe de cumpănă pentru opt militari musceleni de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung. Luni dimineaţa, în jurul orei 9.00, aceştia se aflau într-o misiune ce presupune deplasarea militarilor către liderii locali pe care îi instruiesc în conflictul cu talibanii. Convoiul format din patru vehicule blindate, în care se aflau 25 de militari a plecat din baza militară Kandahar şi a ajuns în Molla Abudlah Kariz, o localitate aflată la 15 kilometri sud distanţă. Ajunşi, au coborât din MRAP-uri şi s-au întâlnit cu liderul comunităţii. Erau expuşi în momentul în care un kamikaze şi-a detonat maşina când a ajuns în dreptul convoiului. Opt dintre militari au fost răniţi, dar au primit ajutor medical la faţa locului şi au fost transferaţi de urgenţă la spitalul din Kandahar.

 

În prezent, medicii le acordă ajutor de specialitate, iar leziunile ne le pun viaţa în pericol, a scris Ministrul Apărării, Mihai Fifor, pe Facebook.

Cei opt militari sunt: plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, căsătorit, aflat la a treia misiune în Afganistan), plutonierul Rădoi Eugen Luci (39 de ani, căsătorit, o misiune în Kosovo, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganţă Adrian Bogdan (40 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, căsătorit, aflat la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, căsătorit, la a treia misiune în Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelcă Petre (43 de ani, căsătorit, la a treia misune în Afganistan) şi caporalul clasa a III-a Bădulescu Nicolae Marian (43 de ani, căsătorit, la a doua misiune în Afganistan).

Situaţia de securitate în Teatrul de Operaţii din Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului.

b_400_250_16777215_10_images_2276_22222.jpgDupă producerea incidentului a fost securizată zona, conform procedurilor, şi militarii răniţi au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde sunt luate toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi îngrijire. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este informată permanent despre starea răniţilor.

b_400_250_16777215_10_images_2276_55.jpgMilitarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

 

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere lor şi familiilor acestora în aceste momente de grea încercare”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Ziua de luni a fost una crâncenă în Afganistan. În alte două atacuri cu bombă, în capitala afgană Kabul, au fost ucişi cel puțin 25 de oameni, inclusiv mai mulţi jurnalişti, printre care Shah Marai, şeful echipei de fotografi ai Agenţiei France Press, şi doi reporteri şi un cameraman ai Radio Europa Liberă.  

 

Update 17.00

Vești din Afganistan 

 

Unul dintre militarii răniți în Afganistan, transportat în Germania. Plutonierul major Ionescu Marius Valentin, rănit în Afganistan împreună cu alți șapte colegi, a fost transportat astăzi, 1 mai, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă.

Valentin Ionescu a suferit răni la membrul superior drept, fiind internat, initial, la spitalul militar din Kandahar.

Ceilalti șapte militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor", răniți și ei în incidentul produs luni, 30 aprilie, au fost externați, s-au întors în campusul batalionului românesc, unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detașamentului. 

                                               

sursa foto: MApNThe most visited gambling websites in The UK